Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №819 від 20.07.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс житейський

Кошмарна відпустка

Кошмарна відпустка

Після служби в Радянській армії Микола повернувся додому в рідне місто. Відпочивши п’ять днів, він влаштувався на роботу в автопідприємство водієм автобуса. Попрацювавши одинадцять місяців, пішов у відпустку. Планував, що буде відпочивати, читати книги, ходити на риболовлю, і ось урешті той жаданий день настав. Микола й гадки не мав, яким кошмаром обернеться для нього відпустка.

Удень молодик порався по господарству, а ввечері ліг на ліжко і став читати книгу. Книга була дуже цікавою, і він зачитався. Була вже друга година ночі, як раптом

Микола побачив, що телевізор, який стояв на столі, сунеться на нього.

Він спочатку подумав, що це йому привиділося, але телевізор зі столу упав на підлогу. Микола швидко підвівся, ввімкнув світло і вибіг на двір, але там нікого не було. Як з’ясувалося згодом, хлопець хотів вкрасти телевізійний кабель у Миколи, та коли побачив світло, кинувся навтьоки.

На цьому кошмари не закінчилися. Микола дві ночі чергував, чекаючи на злодія, але той не з’явився, навкруги все було спокійно. Господар заспокоївся і на третю відпускну ніч ліг спати раніше, щоб ранком поїхати на риболовлю. Йому навіть снився сон, що він піймав великого сома. Крізь сон він почув, що щось вибухнуло. Подумав, що це літак, пролітаючи над його будинком, переключився на надзвукову швидкість, і продовжував спати. Але потім щось гупнуло у вікно, потім вилетіло скло в іншому вікні. Схопившись із ліжка, Микола вибіг у двір, на вулицю, але нікого не помітив. Простоявши биту годину, зайшов до хати. Цілу ніч не спав.

Вранці пішов до міліції, написав заяву про свою біду. Він не сподівався, що так швидко знайдуть хулігана. Але вже о дев’ятій годині ранку винуватці - мати з сином, якого звали Сергієм, - прийшли, щоб посклити вікна. Виявилося, що той Сергій після танців знайшов заховану пляшку вина, випив її, і його потягло на подвиги. Він хотів побити вікна у крамниці, але йому не дали це зробити, тоді він побив вікна у Миколи.

І на цьому ще кошмари відпустки не закінчилися. Микола таки поїхав на риболовлю, а до цього десять днів чергував ночами, боячись, щоб не дай Бог, не спалили хату, але більше його ніхто не турбував.

Вранці велосипедом він під’їхав до річки, поставив велосипед під деревом, а сам спустився до води. Закинув вудки. Риба ловилася добре, як ніколи, і за дві години в нього вже була повна сумка. Чоловік зібрав вудки, взяв сумку з рибою, піднявся наверх до велосипеда, але його там не було - вкрали. Довелося йому п’ять кілометрів топати пішки додому ще й з повною сумкою риби. Не чуючи ні рук ні ніг, він нарешті дістався додому, проклинаючи відпустку, на чому світ стоїть.

20.07.2017Микола Томіленко



Рівне-Ракурс №10 від 20.07.2017p. 
На головну сторінку