Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №820 від 27.07.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс житейський

Якщо «Ш» - значить, школяр

Якщо «Ш» - значить, школяр

Під час навчання в автошколі ми вивчали теоретичний курс правил дорожнього руху, і знаки, якими користуються водії, адже без їх вивчення неможливо сідати за кермо, я так вважаю, та і був би ще більший безлад на дорогах, ніж зараз є.

Звісно, окрім теорії, в мене була практика водіння авто по нашому невеличкому місту, щоб майбутні водії звикали до дорожньої обстановки, з якою прийдеться стикатися кожен день, і закріплювали теоретичний курс на практиці. 

Ось одного разу ми з інструктором Василем Івановичем їдемо по місту. Він питає про знаки, які зустрічаються на нашому шляху. Попереду нас їде авто, а на задньому склі прикріплений знак (хто часто їздить на авто і зустрічає, то знає, що він означає) - рівнозначний трикутник з червоною окантовкою, а посередині чорна буква «Ш». От Василь Іванович мене запитує:

- Що це за знак і що він означає? Знаєш?

- Знаю, - відповіла я і далі слідкую за дорогою.

- Ну, і що він означає? Школяр за кермом? Чи що? - допитується далі інструктор.

Я як це почула це, трохи не луснула від сміху, насилу вгамувалася, але бачу, що Василь Іванович питає серйозно і випробовує мою кмітливість.

- Означає: шипована гума на авто, - відповідаю. - Ну ви і придумали!

- Вірно. Шипована гума - це означає, що потрібно тримати дистанцію, бо коли це авто буде робити поворот чи якийсь маневр, то ці шипи мають здатність вилітати і можуть розбити вам скло. Були у нас такі дівчата коли побачили вперше знак то трактували по-іншому: якщо у нас на авто прикріплена буква «У» - значить, ми учні, а той, у кого «Ш», - то школяр. Так вирішили вони… - відповів, ледь посміхнувшись, інструктор.

Ось така мою невелика історія, можливо, вона когось розвеселить, але я хочу додати від себе, що окрім отримання посвідчення водія, потрібно гарно вчить правила дорожнього руху і виконувати їх. Адже ми відповідаємо за тих, кого веземо в авто і за тих, хто знаходиться поблизу нашого авто. Будьмо чемними й обачними на дорозі, адже статистика говорить, що на дорозі гине кожен день по п’ять осіб.

27.07.2017Оксана Оксанич



Рівне-Ракурс №10 від 27.07.2017p. 
На головну сторінку