Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №820 від 28.07.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс мандрівника

Летимо на Мальдіви! Що потрібно взяти з собою?

Летимо на Мальдіви! Що потрібно взяти з собою?

Докладні матеріали про необхідні атрибути будь-якого відпустки (включаючи аптечку), ми вже публікували на нашому сайті. Прочитати ці статті можна тут:

Якщо Ви вже придбали квитки, читайте далі, якщо ще ні - то чого чекає те? Вам сюди как путешествовать дешево.

Що повинно бути в аптечці кожного туриста

Ну, якщо вже заговорили про Мальдівах, то конкретизуємо питання і заглиблюємося в тему! Отже,

Які речі і ліки взяти з собою на Мальдіви

Обов'язкових щеплень для відвідування Мальдів немає. Якщо для вас турбота про своє імунної статусу в подорож понад усе, зверніть увагу на особистий календар вакцинації, який є у кожної людини - чи все зроблено вчасно. Врямя від останнього щеплення до передбачуваної подорожі - 2 тижні, для деяких вакцин 4-8 тижнів до відльоту, щоб організм встиг відреагувати.

Мальдівські острови - досить ізольоване від "великої землі" держава. Для захисту від епідемій і ряду захворювань мальдівські аеропорти і порти знаходяться під постійним санітарним контролем. Всіх туристів по прибуттю чекає санітарна перевірка, інспекція ввезених тварин і продуктів харчування.

Також в тропічному поясі є невелика ймовірність захворювання на малярію. За офіційними даними, малярія на Мальдівах знищена. Використання репелентів знижує ймовірність захворювання до 0,01%. Вообщем, якщо ви не збираєтеся цілодобово бродити в дикою місцях і цілодобово откісать в мангрових заростях, вишукуючи там щось особливе - впевнені, все складеться якнайкраще!

 

Природно, це ті медикаменти, які ви приймаєте регулярно (якщо такі є). Те, чим ви звикли користуватися і те, що гарантовано допомагає, якщо нездужає. Головний біль при акліматизації або легке харчове нездужання після ситного обіду - ну буває ... реалія.

Візьміть свої улюблені гігієнічні засоби, сонцезахисні засоби, косметику, контрацептиви. Якщо ви носите контактні лінзи - подбайте про рідини для них і запасну пару. Якщо ви втратите лінзу, то придбати її (або оптику) на місці буде проблемно. Магазини на Мальдівах в основному розташовані в столиці Мале, а ось на всіх інших курортах це здебільшого сувенірні магазинчики, не більше того. Враховуйте це.

Дорогі дівчата, інформація для вас! Салони краси на Мальдівах є не скрізь. Якщо ви віддаєте перевагу салонні укладання - можливо, тут вам доведеться робити це самим. Тому взяти необхідні кошти для волосся та інші речі - ваше завдання. Зате SPA-процедур і салонів на Мальдівських курортах дуже багато, поніжитися є де!

Медицина на Мальдівах

Кожен мандрівник, що купує тур, застрахований. Детальніше про систему туристичного страхування та суми страховки ви можете дізнатися з цієї статті:

 

Туристичне страхування: проблема чи можливість

Якщо говорити про систему охорони здоров'я на Мальдівах, то за здоров'я громадян і туристів відповідає 7 госпіталів і центрів охорони здоров'я, які розкидані по 19-ти атолів. Природно, там є персонал і штат фахівців: кваліфікованих медиків, сімейних лікарів, подібних нашим терапевтам, і так далі.

Найзначніше медустанову на Мальдівах - лікарня Indira Gandhi Memorial Hospital в Мале (сайт: www.igmh.gov.mv), розрахована на 275 місць. Після її відкриття в 2009 році якість медичних послуг на Мальдівах значно покращився.

Кваліфіковану медичну допомогу на Мальдівах можна отримати в ADK Hospital (також в столиці Мале). Тут є денний і нічний чергові відділення, стаціонар, цілодобова аптека і дентохірургія.

В принципі, якщо говорити про столицю в цілому, тут багато аптек, що пропонують великий вибір медикаментів, і кваліфіковані фармацевти. Більшість лікарів на Мальдівах - з Індії.

У будь-якому готелі Мальдів є контактні дані медустанов, якщо вам знадобиться лікарська консультація або медичні послуги. Пам'ятайте про свою туристичної страховці і виконуйте всі умови, прописані в полісі, щоб отримати необхідну допомогу і зберегти здоров'я і засоби.

У зв'язку з тим, що Мальдіви - острівна держава, в екстрених і термінових випадках для транспортування тут використовують гідроплани. У разі, якщо біда або погане самопочуття застали кого-небудь на далекому атолі під час занять дайвінгом або водними видами спорту - є спеціальні декомпрессионниє барокамери і лікувальний центр для дайверів.

Одяг для відпустки на Мальдівах

Як кажуть: "Відпочинок на Мальдівах - це 12-15 днів босоніж!"

На Мальдівах тепло і добре, і навіть жарко! Беріть з собою мінімум одягу, свободи і легкі наряди для комфортного відпочинку і багато красивих купальників. Віддайте перевагу натуральним матеріалам - бавовні, шифону ... в синтетиці буде некомфортно. Не забудьте футболку і одяг, що прикриває ноги. Якщо ви обгорите на сонці в перші дні відпустки - заховати "підгорілі" частини тіла виразно захочеться. Якщо ви летите на Мальдіви в міжсезоння - візьміть вітровку або дощовик.

Державна релігія на Мальдівах - іслам, в законодавстві значно вплив традиційного ісламського права (шаріату). Тому пам'ятайте про те, що мусульмани вітають стриманий стиль в одязі, не оголювалися через заходи. Тут заборонений нудизм, в разі якщо "потрапите" - загрожує штраф 1 000 USD.

Загальне правило щодо дрес-коду - орієнтуйтеся на рівень готелю, в якому ви будете відпочивати.

Оптимальне взуття для відпочинку: сандалі. Зручні, легко знімаються і добре продуваються.

Чого чекати від природи:

Відносно природних небезпек Мальдіви не обіцяють поганих сюрпризів. Тут немає небезпечних змій або великих тварин. Говорячи про комах, які можуть вкусити - вони є, але суттєвої загрози не становлять.

Мабуть, найстрашніша "загроза" на Мальдівах - це сонце. Ну і, мабуть, не зійти з розуму від блаженства)). Сонце на Мальдівських атолах активне. Обов'язково використовуйте сонцезахисні засоби з високим SPF-фактором (в тому числі і водостійкі, так як плаваючи згоріти теж можна). Намагайтеся триматися в тіні в жарку післяобідній час і будьте акуратніше з сонячними ваннами. Пам'ятайте, що сонячні промені проникають в воду і відбиваються від води. Носіть футболки, вільний одяг, головні убори, окуляри з якісними лінзами і використовуйте креми.

Сонячний опік - це не тільки косметичний дефект у вигляді червоного носика або веснянок. Активне сонце - причина передчасного старіння, появи зморшок, і, на жаль, в ряді випадків сонце може послужити причиною раку шкіри .. Не жартуйте з сонячними ваннами і будьте здорові!

 

Водні процедури

Купання в блакитній воді в легенях біля берегів Мальдів - ідилічна картина, і це відчуття запам'ятовується надовго. Чистий і тепла вода такого неймовірного кольору, що в це складно повірити! Тропічні риби, дайвінг, прогулянки на яхтах ...

Порада: плаваючи на курортах Мальдів, пам'ятайте про течіях, вони тут є. Якщо ви вибираєте дайвінг в якості розваги - відповідально поставтеся до інструктажу і порад професіоналів в навчальному центрі.

 

Водичка для пиття

Говорячи про питну воду, вибирайте бутильовану, думаємо, це логічний вибір. Водопровідна вода на Мальдівах ... ну, ви пам'ятаєте, де Мальдіви знаходяться? Ви бачили там великі прісні водойми або джерела? Водоносні пласти на островах є, але з кількістю "природною" води існують певні проблеми.

Додамо від редакції: дані поради більшою мірою підходять і для інших тропічних курортів і острівної відпочинку!

28.07.2017



Рівне-Ракурс №10 від 28.07.2017p. 
На головну сторінку