№821 від 03.08.2017p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Домашній фруктовий лід 1. Ківі - 2 шт. 2. Яблуко - 1 шт. 3. Цукор - 70 г 4. Вода - 0.5 склянки 5. М’ята свіжа - 4-5 листочків
М’яту дрібно нарізаємо і відкладаємо.
Беремо блендер і викладаємо туди шматочки ківі і яблука. Подрібнюємо їх до стану пюре протягом 30 секунд. Чому саме пюреобразное стан? Тому що в іншому випадку маленькі шматочки фруктів замерзнуть, і фруктовий лід вийде неоднорідним, що складається з безлічі дрібних крижинок.
Готове пюре потрібно протерти крізь сито, щоб позбутися від насіння ківі. Потім додаємо в нього посічену м’яту і знову працюємо блендером, щоб подрібнити листочки.
Наливаємо в каструлю воду і ставимо на плиту. Висипаємо цукор і помішуємо, щоб він повністю розчинився. Доводимо воду до кипіння, після чого вимикаємо плиту, а сироп трохи охолоджуємо.
Змішуємо фруктово-ягідне пюре з сиропом, перемішуємо суміш і розливаємо його по формочках для морозива. Формочки прибираємо в морозильну камеру на 3-4 години до повного заморожування
Щербет-морозиво
Морозиво, яке не містить ніяких молочних продуктів, і за рахунок цього володіє особливою легкістю, прийнято називати щербетом (або сорбетом). Як правило, такий заморожений десерт готується з фруктів або ягід.
1. Ягоди морожені (або свіжі) – 500 р.
2. Апельсин – 1 шт.
3. Цукрова пудра – 70 р.
4. Волоський горіх – 4 шт.
5. Кокосова стружка
Апельсин миємо й розрізаємо ножем на дві частини. Нам потрібно буде всього лише вичавити сік з нього. Видавлюємо в миску. Додаємо в неї ягоди і цукрову пудру. Розколюємо й очищаємо горіхи, подрібнюємо ножем до розміру не більше 5x5 мм. Тепер залишається всипати в миску кокосову стружку і шматочки горіхів.
Саме час гарненько збити, цю поки ще неоднорідну суміш. Робимо це за допомогою блендера або міксера – у кого що є. На цей процес піде 1-2 хвилини. Тепер потрібно масу помістити в морозильну камеру. Обов’язково періодично (1 раз в годину) виймайте з морозилки і перемішуйте ложкою. Інакше, Ваш щербет буде з льодом (у складі не містить емульгатори). До стану повної готовності заморожувати 6-8 годин.
Коли щербет придбає необхідну консистенцію морозива, виймаємо страву з морозилки і ложкою розкладаємо цей холодний десерт по тарілочках або інших формах. При бажанні щербет морозиво можна прикрасити залишковими ягодами або посипати кокосовою стружкою.
Йогуртове морозиво
1. Йогурт густий натуральний - 200 грам
2. Вершки 35% жирністю - 250 мілілітрів
3. Цукор - 100 грам
4. Жовток яєчний - 4 штуки
5. Лайм маленького розміру - 1 штука
Промиваємо лайм під проточною водою, викладаємо на обробну дошку і розрізаємо ножем на дві половинки. Одну частину відкладаємо в сторону, вона нам не знадобиться, а з другої видавлюємо сік, скориставшись соковижималкою. Для приготування йогуртового морозива нам знадобиться 1 чайна ложка свіжовичавленого соку лайма.
Для приготування десерту насправді нам знадобиться не сам цукор, а цукрова пудра. Тому висипаємо цукор в чашу блендера і подрібнюємо до стану порошку на великій швидкості протягом 5 хвилин. Увага: цукрова пудра повинна вийти без кристалів цукру, тому обов’язково спробуйте її на смак.
Вершки повинні бути обов’язково охолодженими, тому заздалегідь їх ставимо в холодильник охолоджуватися, інакше вершки не піднімуться до піків. Після цього викладаємо їх в маленьку миску і збиваємо до загустіння з допомогою міксера на маленькій швидкості.
Яєчні жовтки виливаємо у вільну миску і сюди ж висипаємо цукрову пудру. Скориставшись міксером, збиваємо все на середній швидкості до тих пір, поки маса не стане білою і пінної.
цукрові жовтки виливаємо йогурт і все добре перемішуємо з допомогою міксера на маленькій швидкості. Після того, як у нас вийде однорідна маса, додаємо в миску збиті вершки, а також свіжовичавлений сік лайма. Все акуратно перемішуємо до однорідного стану ручним віночком або столовою ложкою. Все, йогуртовий десерт майже готовий. Після цього столовою ложкою перекладаємо його в контейнер, щільно закриваємо кришкою і ставимо в морозильну камеру на 4 години.
Важливо: у перші дві години дуже важливо час від часу діставати морозиво і перемішувати його за допомогою блендера або міксера на маленькій швидкості. Таким чином в десерті не будуть попадатися шматочки льоду.
Пломбір
Інгредієнти:
• 1 літр молока,
• 100 грамів масла,
• 2 склянки цукру,
• 1 чайна ложка крохмалю,
• 5 яєчних жовтків.
Приготування:
Масло покласти в підігріте молоко і довести до кипіння. В окремому посуді з’єднати крохмаль, цукор і жовтки. Розмішати і розтерти до однорідної маси. Додати до неї трохи молока, щоб вийшла консистенція рідкої сметани. У молоко, що закипіло поступово, тоненькою цівкою, влити отриману масу, постійно помішуючи. І знову все довести до кипіння. Коли закипить, каструлю зняти з вогню, разом з вмістом помістити в холодну воду і ретельно розмішувати до тих пір, поки маса не стане теплою. Після цього залишити її до повного охолодження, а потім розлити по форму і заморозити, не забуваючи помішувати.
Морозиво зі смаком кави
Інгредієнти:
• 3 склянки свіжозавареного кави,
• 2 столові ложки молока (або вершків),
• 250 грамів цукру,
• 4 яєчних жовтки.
У розтерті з цукром жовтки, влити молоко і каву. Все добре перемішати і поставити на маленький вогонь. Постійно помішуючи, довести до кипіння. Зняти з вогню, але продовжувати помішувати до повного охолодження. Потім кавову масу перелити у форму і заморозити, періодично збиваючи.
Апельсинове морозиво
Для морозива:
• 3 жовтки
• 100гр цукру
• 200мл вершків
• один апельсин
• дві столові ложки лікеру апельсинового
Для приготування соусу:
• один апельсин
• одна чайна ложка крохмалю
• 50гр цукру
• три столові ложки лікеру апельсинового
Для прикраси морозива:
• 4 ст. ложки шоколадної крихти
Збивати жовтки з цукром на водяній бані до тих пір, доки вони не набудуть консистенції густих вершків. Зніміть водяну баню з плити і продовжуйте збивати крем до повного охолодження. Добре збийте вершки. Вичавіть сік з апельсину, змішайте сік з лікером, збитими вершками й кремом з яєчних жовтків. Миску з отриманою сумішшю накрийте алюмінієвою фольгою і поставте в морозильник на 3 години.
Для соусу: цукор змішати з крохмалем. Вичавити сік із апельсина. Ретельно перемішайте сік із цукром та крохмалем і варіть на повільному вогні до тих пір, поки суміш злегка ні загусне. Приберіть з вогню, охолодіть і додайте коньяк.
Перед тим, як подавати до столу, поріжте морозиво шматочками, полийте соусом і посипте шоколадною крихтою.
Сирне морозиво
Інгредієнти:
— 400 г кисломолочного сиру;
— 150-200 г згущеного молока;
— 1 ст. л. порошку какао;
— ванільний цукор на кінчику ножа;
— шоколад для прикраси за бажанням.
У сир додаємо згущене молоко. Його кількість залежить від кислинки сиру. У більш кислий сир краще залити 200 г згущеного молока.
Додаємо для кольору і смаку какао порошок і ванільний цукор на кінчику ножа.
Всі інгредієнти дуже добре збиваємо заглибним блендером в однорідну масу.
Сирну масу заливаємо в контейнер з кришкою і теж відправляємо в морозилку на 2-3 години. Після приготування можна буде ложкою зробити кілька кульок, полити шоколадом і подавати.
Смажене морозиво
Інгредієнти:
морозиво - 500 г;
ягоди - 100 г;
пластівці - 300-500 г;
яйця - 2-3 шт.
Взяти морозиво, яке перед цим попередньо знаходилося в морозилці і дати йому трохи охолонути, а точніше кажучи стати трохи м’яким. На кожну порцію смаженого морозива можна додати по одній ягоді.
Потім взяти столову ложку і дістати морозиво, тобто один клубочок і покласти ягідки в середину морозива. Далі з кожної такої грудочки потрібно сформувати кульку, і робити це потрібно швидко, так як морозиво дуже швидко тане. Після того як сформували кульки, покласти їх в морозилку. Так, щоб були схожі на камінь.
Поки морозиво заморожується, вам слід взяти пластівці. Потім подрібнити їх як панірувальні сухарі. Зробити це можна у будь-якій зручній для вас посудині.
Після цього окремо потрібно збити яйця. І для такого рецепту вам обов’язково знадобиться фритюрниця, яку потрібно розігріти, вірніше масло в ній потрібно розігріти до 160-180 градусів. Після того як все розігріто, вам слід дістати морозиво і для початку вмочити в яйце.
А після цього в пластівці.
А через 10 хвилин дістаньте морозиво і відправте його у фритюрницю. Смажити потрібно максимум 30 секунд. Морозиво виходить смачне і ніжне всередині з ароматною хрусткою скоринкою зверху.
Рисове морозиво
Інгредієнти:
На 2-3 порції:
100 г рису
600 мл води
3-4 ст.л. цукру (або більше до смаку)
ванільний цукор
трохи лимонної цедри
У каструлі з товстим дном змішуємо воду з цукром, ванільним цукром і лимонною цедрою (можна за смаком взяти тільки ванільний цукор або тільки цедру). Ставимо на вогонь, після закипання даємо покипіти одну хвилину, потім кладемо туди промитий рис і варимо на самому повільному вогні під кришкою поки не википить вся вода (рис повинен сильно розваритися). Остуджуємо рис, а потім за допомогою блендера подрібнюємо його в пюре. Додаємо ще цукор, якщо потрібно. Прибираємо його (бажано в металевому посуді) в холодильник на 1 годину.
Через годину витягуємо рисове пюре з холодильника і збиваємо міксером. Потім ставимо в морозилку на годину. Знову витягуємо і збиваємо, прибираємо в морозилку. Потім повторюємо ще раз цю процедуру через годину заморожування. Останній раз збиваємо його через півгодини і ставимо в морозилку вже для остаточної заморозки.
Якщо заморозиться занадто сильно, перед подачею ставимо його на деякий час в холодильник. Але краще його так сильно не заморожувати, смак буде гірше. Краще після останнього збивання прибрати його ще на півгодинки в морозилку, а потім відразу можна подавати.
03.08.2017 |
Рівне-Ракурс №10 від 03.08.2017p. На головну сторінку |