Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №821 від 03.08.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс розваг

Прохолодні ласощі

Прохолодні ласощі

Домашній фруктовий лід 1. Ківі - 2 шт. 2. Яблуко - 1 шт. 3. Цукор - 70 г 4. Вода - 0.5 склянки 5. М’ята свіжа - 4-5 листочків

Яблуко ріжемо навпіл, а потім великими шматками. Ківі теж очищаємо від шкірки і вирізаємо щільне з’єднання, яким ягода кріпилася до гілки. Ріжемо ківі великими шматками.

М’яту дрібно нарізаємо і відкладаємо.

Беремо блендер і викладаємо туди шматочки ківі і яблука. Подрібнюємо їх до стану пюре протягом 30 секунд. Чому саме пюреобразное стан? Тому що в іншому випадку маленькі шматочки фруктів замерзнуть, і фруктовий лід вийде неоднорідним, що складається з безлічі дрібних крижинок.

Готове пюре потрібно протерти крізь сито, щоб позбутися від насіння ківі. Потім додаємо в нього посічену м’яту і знову працюємо блендером, щоб подрібнити листочки.

Наливаємо в каструлю воду і ставимо на плиту. Висипаємо цукор і помішуємо, щоб він повністю розчинився. Доводимо воду до кипіння, після чого вимикаємо плиту, а сироп трохи охолоджуємо.

Змішуємо фруктово-ягідне пюре з сиропом, перемішуємо суміш і розливаємо його по формочках для морозива. Формочки прибираємо в морозильну камеру на 3-4 години до повного заморожування

Щербет-морозиво

Морозиво, яке не містить ніяких молочних продуктів, і за рахунок цього володіє особливою легкістю, прийнято називати щербетом (або сорбетом). Як правило, такий заморожений десерт готується з фруктів або ягід.

1. Ягоди морожені (або свіжі) – 500 р.

2. Апельсин – 1 шт.

3. Цукрова пудра – 70 р.

4. Волоський горіх – 4 шт.

5. Кокосова стружка

Апельсин миємо й розрізаємо ножем на дві частини. Нам потрібно буде всього лише вичавити сік з нього. Видавлюємо в миску. Додаємо в неї ягоди і цукрову пудру. Розколюємо й очищаємо горіхи, подрібнюємо ножем до розміру не більше 5x5 мм. Тепер залишається всипати в миску кокосову стружку і шматочки горіхів.

Саме час гарненько збити, цю поки ще неоднорідну суміш. Робимо це за допомогою блендера або міксера – у кого що є. На цей процес піде 1-2 хвилини. Тепер потрібно масу помістити в морозильну камеру. Обов’язково періодично (1 раз в годину) виймайте з морозилки і перемішуйте ложкою. Інакше, Ваш щербет буде з льодом (у складі не містить емульгатори). До стану повної готовності заморожувати 6-8 годин.

Коли щербет придбає необхідну консистенцію морозива, виймаємо страву з морозилки і ложкою розкладаємо цей холодний десерт по тарілочках або інших формах. При бажанні щербет морозиво можна прикрасити залишковими ягодами або посипати кокосовою стружкою.

Йогуртове морозиво

1. Йогурт густий натуральний - 200 грам

2. Вершки 35% жирністю - 250 мілілітрів

3. Цукор - 100 грам

4. Жовток яєчний - 4 штуки

5. Лайм маленького розміру - 1 штука

Промиваємо лайм під проточною водою, викладаємо на обробну дошку і розрізаємо ножем на дві половинки. Одну частину відкладаємо в сторону, вона нам не знадобиться, а з другої видавлюємо сік, скориставшись соковижималкою. Для приготування йогуртового морозива нам знадобиться 1 чайна ложка свіжовичавленого соку лайма.

Для приготування десерту насправді нам знадобиться не сам цукор, а цукрова пудра. Тому висипаємо цукор в чашу блендера і подрібнюємо до стану порошку на великій швидкості протягом 5 хвилин. Увага: цукрова пудра повинна вийти без кристалів цукру, тому обов’язково спробуйте її на смак.

Вершки повинні бути обов’язково охолодженими, тому заздалегідь їх ставимо в холодильник охолоджуватися, інакше вершки не піднімуться до піків. Після цього викладаємо їх в маленьку миску і збиваємо до загустіння з допомогою міксера на маленькій швидкості.

Яєчні жовтки виливаємо у вільну миску і сюди ж висипаємо цукрову пудру. Скориставшись міксером, збиваємо все на середній швидкості до тих пір, поки маса не стане білою і пінної.

цукрові жовтки виливаємо йогурт і все добре перемішуємо з допомогою міксера на маленькій швидкості. Після того, як у нас вийде однорідна маса, додаємо в миску збиті вершки, а також свіжовичавлений сік лайма. Все акуратно перемішуємо до однорідного стану ручним віночком або столовою ложкою. Все, йогуртовий десерт майже готовий. Після цього столовою ложкою перекладаємо його в контейнер, щільно закриваємо кришкою і ставимо в морозильну камеру на 4 години.

Важливо: у перші дві години дуже важливо час від часу діставати морозиво і перемішувати його за допомогою блендера або міксера на маленькій швидкості. Таким чином в десерті не будуть попадатися шматочки льоду.

Пломбір

Інгредієнти:

• 1 літр молока,

• 100 грамів масла,

• 2 склянки цукру,

• 1 чайна ложка крохмалю,

• 5 яєчних жовтків.

Приготування:

Масло покласти в підігріте молоко і довести до кипіння. В окремому посуді з’єднати крохмаль, цукор і жовтки. Розмішати і розтерти до однорідної маси. Додати до неї трохи молока, щоб вийшла консистенція рідкої сметани. У молоко, що закипіло поступово, тоненькою цівкою, влити отриману масу, постійно помішуючи. І знову все довести до кипіння. Коли закипить, каструлю зняти з вогню, разом з вмістом помістити в холодну воду і ретельно розмішувати до тих пір, поки маса не стане теплою. Після цього залишити її до повного охолодження, а потім розлити по форму і заморозити, не забуваючи помішувати.

Морозиво зі смаком кави

Інгредієнти:

• 3 склянки свіжозавареного кави,

• 2 столові ложки молока (або вершків),

• 250 грамів цукру,

• 4 яєчних жовтки.

У розтерті з цукром жовтки, влити молоко і каву. Все добре перемішати і поставити на маленький вогонь. Постійно помішуючи, довести до кипіння. Зняти з вогню, але продовжувати помішувати до повного охолодження. Потім кавову масу перелити у форму і заморозити, періодично збиваючи.

Апельсинове морозиво

Для морозива:

• 3 жовтки

• 100гр цукру

• 200мл вершків

• один апельсин

• дві столові ложки лікеру апельсинового

Для приготування соусу:

• один апельсин

• одна чайна ложка крохмалю

• 50гр цукру

• три столові ложки лікеру апельсинового

Для прикраси морозива:

• 4 ст. ложки шоколадної крихти

Збивати жовтки з цукром на водяній бані до тих пір, доки вони не набудуть консистенції густих вершків. Зніміть водяну баню з плити і продовжуйте збивати крем до повного охолодження. Добре збийте вершки. Вичавіть сік з апельсину, змішайте сік з лікером, збитими вершками й кремом з яєчних жовтків. Миску з отриманою сумішшю накрийте алюмінієвою фольгою і поставте в морозильник на 3 години.

Для соусу: цукор змішати з крохмалем. Вичавити сік із апельсина. Ретельно перемішайте сік із цукром та крохмалем і варіть на повільному вогні до тих пір, поки суміш злегка ні загусне. Приберіть з вогню, охолодіть і додайте коньяк.

Перед тим, як подавати до столу, поріжте морозиво шматочками, полийте соусом і посипте шоколадною крихтою.

Сирне морозиво

Інгредієнти:

— 400 г кисломолочного сиру;

— 150-200 г згущеного молока;

— 1 ст. л. порошку какао;

— ванільний цукор на кінчику ножа;

— шоколад для прикраси за бажанням.

У сир додаємо згущене молоко. Його кількість залежить від кислинки сиру. У більш кислий сир краще залити 200 г згущеного молока.

Додаємо для кольору і смаку какао порошок і ванільний цукор на кінчику ножа.

Всі інгредієнти дуже добре збиваємо заглибним блендером в однорідну масу.

Сирну масу заливаємо в контейнер з кришкою і теж відправляємо в морозилку на 2-3 години. Після приготування можна буде ложкою зробити кілька кульок, полити шоколадом і подавати.

Смажене морозиво

Інгредієнти:

морозиво - 500 г;

ягоди - 100 г;

пластівці - 300-500 г;

яйця - 2-3 шт.

Взяти морозиво, яке перед цим попередньо знаходилося в морозилці і дати йому трохи охолонути, а точніше кажучи стати трохи м’яким. На кожну порцію смаженого морозива можна додати по одній ягоді.

Потім взяти столову ложку і дістати морозиво, тобто один клубочок і покласти ягідки в середину морозива. Далі з кожної такої грудочки потрібно сформувати кульку, і робити це потрібно швидко, так як морозиво дуже швидко тане. Після того як сформували кульки, покласти їх в морозилку. Так, щоб були схожі на камінь.

Поки морозиво заморожується, вам слід взяти пластівці. Потім подрібнити їх як панірувальні сухарі. Зробити це можна у будь-якій зручній для вас посудині.

Після цього окремо потрібно збити яйця. І для такого рецепту вам обов’язково знадобиться фритюрниця, яку потрібно розігріти, вірніше масло в ній потрібно розігріти до 160-180 градусів. Після того як все розігріто, вам слід дістати морозиво і для початку вмочити в яйце.

А після цього в пластівці.

А через 10 хвилин дістаньте морозиво і відправте його у фритюрницю. Смажити потрібно максимум 30 секунд. Морозиво виходить смачне і ніжне всередині з ароматною хрусткою скоринкою зверху.

Рисове морозиво

Інгредієнти:

На 2-3 порції:

100 г рису

600 мл води

3-4 ст.л. цукру (або більше до смаку)

ванільний цукор

трохи лимонної цедри

У каструлі з товстим дном змішуємо воду з цукром, ванільним цукром і лимонною цедрою (можна за смаком взяти тільки ванільний цукор або тільки цедру). Ставимо на вогонь, після закипання даємо покипіти одну хвилину, потім кладемо туди промитий рис і варимо на самому повільному вогні під кришкою поки не википить вся вода (рис повинен сильно розваритися). Остуджуємо рис, а потім за допомогою блендера подрібнюємо його в пюре. Додаємо ще цукор, якщо потрібно. Прибираємо його (бажано в металевому посуді) в холодильник на 1 годину.

Через годину витягуємо рисове пюре з холодильника і збиваємо міксером. Потім ставимо в морозилку на годину. Знову витягуємо і збиваємо, прибираємо в морозилку. Потім повторюємо ще раз цю процедуру через годину заморожування. Останній раз збиваємо його через півгодини і ставимо в морозилку вже для остаточної заморозки.

Якщо заморозиться занадто сильно, перед подачею ставимо його на деякий час в холодильник. Але краще його так сильно не заморожувати, смак буде гірше. Краще після останнього збивання прибрати його ще на півгодинки в морозилку, а потім відразу можна подавати.

03.08.2017



Рівне-Ракурс №10 від 03.08.2017p. 
На головну сторінку