№822 від 10.08.2017p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Можна зварити буряк за годину. Для цього його потрібно просто покласти у вже киплячу воду. Час варіння в даному випадку скорочується.
Якщо треба зварити буряк дуже швидко, все зробити буквально за 15-25 хвилин. Хоча, як переконують деякі дієтологи, овоч втратить багато поживних речовин.
Для цього необхідно підібрати велику каструлю, залити коренеплоди водою так, щоб її рівень був на 8-10 сантиметрів вище, поставити посуд на максимальний вогонь на 15 хвилин. При цьому не зменшувати вогонь, та не накривати каструлю кришкою. Потім треба злити воду і влаштувати бурякам крижаний «душ», під яким вони повинна постояти хвилин 5-10. Продукт готовий!
Порівняно швидкий та найбільш ефективний спосіб приготування буряка — запекти її в духовці або мікрохвильовій печі. Технологія досить проста. Кожен буряк необхідно загорнути у фольгу і покласти в заздалегідь розігріту (до температури 190°С) духовку на півгодини. Але час тут, звичайно, залежить від розмірів буряків. Якщо вони дуже великі, то 30 хвилин може і не вистачити, тоді потрібно буде запікати трохи довше.
Хитрощі:
– Буряк завжди набагато легше чистити, якщо процес його варіння закінчувати холодним «душем».
– Для збереження вітаміну С буряки краще запікати, а не варити. Під час перебування цього коренеплоду у воді з температурою вище 190 °С цей вітамін повністю руйнується.
– Під час приготування салатів і вінегретів, обов’язковим інгредієнтом яких є буряк, потрібно пам’ятати, що смак цих страв вийде набагато вишуканішим, якщо буряк буде досить солодким. Перевага тут а запіканням.
– Перед тим як варити буряк потрібно ретельно вимити, але ні в якому разі не чистити. Інакше можна отримати водянистий продукт з втратою великої кількості бурякового соку.
10.08.2017 |
Рівне-Ракурс №10 від 10.08.2017p. На головну сторінку |