Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №822 від 10.08.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Наскільки ви прожарили м’ясо можна визначити на дотик

Наскільки ви прожарили м’ясо можна визначити на дотик

М’ясо «Raw» або «Blue rare» - сире, але не холодне (прогріте до температури 46-49°C). Обсмажене тільки зовні і злегка підігріте всередині - м’яке на дотик, як і м’язи між великим і вказівним пальцями руки, коли вони повністю розслаблені.

М’ясо «Rare» (з кров’ю) є більш стійким, якщо його придавити пальцем. Обсмажений зовні стейк червоний всередині. На дотик - як м’яз між вказівним і великим пальцями, якщо вони стиснуті.

М’ясо «Medium Rare» (злегка просмажене) лише доведене до стану відсутності крові, з соком яскраво вираженого рожевого кольору. На дотик - як м’яз між середнім і великим пальцями, коли вони стиснуті.

М’ясо «Medium» (середньо прожарене) всередині світло-рожевий сік. На дотик - як м’яз між безіменним і великим пальцями, стиснутими разом.

М’ясо «Well-done» (просмажене) абсолютно просмажене м’ясо, майже без соку дуже жорстке на дотик, як м’яз між мізинцем і великим пальцем, коли вони стиснуті разом.

10.08.2017



Рівне-Ракурс №10 від 10.08.2017p. 
На головну сторінку