№823 від 17.08.2017p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Пропонуємо вашій увазі рецепт маринування скумбрії «гарячим» способом.
Інгредієнти:
2 скумбрії;
2 цибулини;
1 ст. ложка солі;
0,5 ст. ложки цукру;
1 ст. ложка оцту;
1 ст. ложка соняшникової олії;
6 горошин чорного перцю;
3 горошини духмяного перцю;
0,5 л води;
1 лавровий листок.
Приготування:
Скумбрію випатрати, обрізати голови, порізати на поперечні шматочки 3-4 см завширшки.
Цибулю порізати півкільцями.
В банку викласти шарами шматочки скумбрії, перекладаючи цибулею, влити ложку олії.
Закип’ятити воду, додати сіль, цукор, всі спеції, добре перемішати до повного розчинення солі.
Залити гарячий маринад разом з нерозчиненими спеціями у банку з рибою та цибулею.
Закрити кришкою (найкраще металевою, що закручується), охолодити, поставити в холодильник на добу.
За цей час банку зі скумбрією кілька разів дістати з холодильника і струсити.
Готову мариновану скумбрію дістати з банки, викласти шматочки риби та цибулі на тарілку для оселедця і подати до столу.
17.08.2017 |
Рівне-Ракурс №10 від 17.08.2017p. На головну сторінку |