Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №826 від 07.09.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Зі шкільної їдальні – на лікарняне ліжко

Зі шкільної їдальні – на лікарняне ліжко

Якість харчування в наших кафе та ресторанах викликає багато критики. Неякісні продукти, які вже давно потрібно було б викинути на смітник, недотримання навіть найелементарніших норм гігієни є проблемою, з якою регулярно стикаються споживачі.

Однак проблеми з якістю в кафе та ресторанах, це все таки проблема, так би мовити поточна, але те, що відбувається із харчуванням дітей у навчальних закладах, це справжня трагедія. Так Головне управління Держпродспоживслужби в Рівненській області повідомляє, що у селищі міського типу Зарічне зареєстровано спалах кишкової інфекції. Станом на 05.09.2017 року всього хворих – 9 осіб, всі діти. Захворілі госпіталізовані в інфекційне відділення Зарічненської ЦРЛ, стан їх оцінюють як середньої форми важкості. Захворілі навчаються у Зарічненському НВК «ЗОШ І ст.-гімназія» (смт. Зарічне, вул. Харківця, 28а). Серед захворілих – учні перших класів. Всі вони обідали у шкільній їдальні 04.09.2017 року.

Держпродспоживслужбою проводиться епідемічне розслідування даного спалаху та вживаються необхідні заходи щодо локалізації та ліквідації даного осередку. Тривають лабораторні дослідження.

Від початку року це же третій спалах кишкової інфекції, який був зареєстрований в нашій області.

Тобто за офіційними даними в області кишкова інфекція фіксується на Рівненщині в 2017 році вже втретє. Ситуація із масовим отруєнням школярів в Зарічному вимагає реакції не тільки Держпродспожислужби, а й органів місцевої влади та громадськості. Річ у тім, що батьки, які відправляються своїх дітей в дитячі садочки та школи повинні бути на всі сто відсотків впевненні – їх діти будуть в навчальних закладах харчуватися правильно, а саме головне - безпечно.

07.09.2017Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 07.09.2017p. 
На головну сторінку