Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №829 від 28.09.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Долю Анощенка вирішить п’ятниця?

Долю Анощенка вирішить п’ятниця?

Цієї п’ятниці, 29 вересня, у Вараші на Рівненщині скликають двадцяту сесію міської ради. Та це засідання може стати вирішальним для міського голови Сергія Анощенка. Одразу другим питанням після депутатських звернень, присутні мають розглянути дострокове припинення повноважень мера. Виступатимуть самі депутати, пише Північ-інфо.

У проекті рішення міської ради від 14 вересня цього року про дострокове припинення повноважень Сергія Анощенка, зокрема, йдеться про те, що Житомирський апеляційний суд визнав протиправним та скасував розпорядження міського голови щодо скорочення чисельності працівників апарату ради. Через це хочуть достроково припинити повноваження Вараського міського голови Сергія Анощенка .

Невдоволених роботою міського голови вистачає. Постійна «гризня» з гендиректором РАЕС та зведення рахунків, фінансова кредитна кабала міського комунального підприємства КМКП – великого боржника атомної станції.

До того ж, цього року Вараш, місто атомників, під головуванням Анощенка стало аутсайдером рейтингу соціально-економічного розвитку районів та міст Рівненщини за І півріччя цього року, який склали в ОДА. У Вараші одні з найгірших розрахунки за комунпослуги та недостатній рівень підготовки до зими шкіл, садочків та мед закладів, а також виконання капітального ремонту вулиць і доріг, інформували влітку в Рівненській облдержадміністрації.

Та нагадаємо, що це вже не перша спроба депутатів зняти міського голову Вараша Сергія Анощенка. Його «знімають» так часто і регулярно, що вже цей феномен почали називати «імпічмент по-варашськи».

Підприємець звернулася до керівника поліції з запитанням: скільки точок по продажу підпільного неліцензійного алкоголю сумнівної якості правоохоронці викрили в місті за останній період часу і чи виявили точки з продажем наркотиків. Начальник поліції прозвітував дещо узагальнено, що зроблені приписи і складені протоколи. Тетяна Іванівна зауважила, що середньостатистична пляшка горілки в її закладі та в магазині (на ринку) вартує 80 грн, а «пальонка» 24-25 гривень на точці. Виникло риторичне запитання: а чи не знайдеться де придбати алкоголь при дуже великому бажанні в Дубні і без роботи закладів ресторанного типу. Також підприємець розповіла, що у Дубні на «чорному ринку» можна закупити спирт п’яти літровими бутлями.

При цьому підприємець дістала із сумки пусту пляшку з-під «пальонки», яку знайшла під своїм закладом зранку. Мовляв, з тим треба боротися. Адже, що в тих пляшках і хто відповідатиме за здоров’я людей – не відомо. Тетяна Гончарова зауважила, що робота поліції полягає не лише в тому, щоб перевіряти діяльність закладів ресторанного типу в місті.

Після обговорень, міський голова заспокоїв підприємців, невдоволених рішенням про обмеження часу роботи закладів й продажу алкоголю, та запропонував членам виконкому підтримати проект рішення про обмеження часу роботи закладів ресторанного типу з 07.00 до 24. 00 та продажу алкоголю з 07.00 по 22.00, який тепер має не наказовий характер, а рекомендаційний. В редакції додали слово «рекомендувати», що в принципі не суперечитиме законодавству, але й особливих зобов’язань на підприємців не покладатиме. Тепер все залежатиме від бажання бізнесменів. Міський голова Василь Антонюк назвав це «соломоновим рішенням».

28.09.2017



Рівне-Ракурс №10 від 28.09.2017p. 
На головну сторінку