№831 від 12.10.2017p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
За легендою, рецепт гуслянки подарували людям мольфари, як напій здоров’я, молодості та довголіття.
Гуслянка сприяє не лише відновленню життєвих сил та нормалізації травлення, але й нормалізує вагу. А ще кажуть, може врятувати від найгіршого похмілля.
У горах гуслянку їдять з варениками, картопляними стравами чи кашами, а у спекотну погоду просто п’ють.
Приготувати гуслянку в домашніх умовах досить просто.
Інгредієнти:
молоко – 1л.;
сметана – 1 ст. ложка.
Приготування:
Молоко необхідно закип’ятити, а потім охолодити до 35-40 °С. Температура важлива для подальшого приготування, тому, скористайтеся спеціальним термометром, або просто капніть молока на руку, воно повинно бути теплим.
Беремо чистий глиняний глечик (якщо немає – скляну банку), та обмащуємо стінки сметаною. Потім у нього наливаємо тепле молоко. Перемішувати нічого не треба.
Глечик необхідно укутати рушником, та не накриваючи кришкою, поставити на 12 годин в тепле місце.
Потім переставляємо нашу гуслянку у холодильник на кілька годин.
12.10.2017 |
Рівне-Ракурс №10 від 12.10.2017p. На головну сторінку |