Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №833 від 26.10.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Пуховик: як прати, сушити, розправити пух

Досить часто після прання пуховика його власникові доводиться в терміновому порядку шукати відповідь на питання, як розправити пух в ньому. Тому що такий сміливий захід часто закінчується зітханнями над жалюгідним і непривабливим мішком, набитим твердими і мокрими грудками. 

Але не варто завчасно зневірятися. Будь-якому пуховику після прання можна повернути первозданний вигляд.

На ярличках більшості сучасних пуховиків зазвичай присутні позначки, що допускають делікатне прання у воді з низькою температурою. У цьому випадку, як правило, заборонені тільки машинні сушка і відбілювання. Якщо пуховик наповнений хорошим пухом і якісно прострочений, втрати будуть мінімальні. Однак для більшого душевного спокою можна перед пранням разом з виробом покласти в барабан пральної машини 2-3 тенісних м’ячика або спеціальні м’ячі для прання виробів з пуху. Це допоможе захистити пуховик.

Прати пуховик найкраще з порошком для вовни або зі спеціальним рідким засобом для пуху.. Якщо нічого цього не виявилося у вас в господарстві, то під час полоскання необхідно додати будь-який кондиціонер. Тоді пух після прання буде набагато легше розправити.

Після завершення прання пуховик слід розкласти горизонтально і гарненько пощипати його. Таким чином вдасться розправити зім’ятий пух. Потім йому потрібно дати просохнути. Після того як піде основна волога, річ можна повісити на вішалку і залишити в такому вигляді до повного висихання. Час від часу все ж необхідно буде знімати пуховик і знову щипати.

Необхідно, щоб пух повністю висох, інакше існує небезпека, що він почне зтухнути всередині виробу. У такому випадку від пуховика почне неприємно пахнути.

Можна застосувати так звану «контрасну сушку». Пуховик на вішалці необхідно почергово вивішувати на морозний балкон, потім в домашнє тепло. При цьому кожен раз його треба ретельно збивати.

Після того як пуховик повністю висохне, його і все ті ж тенісні м’ячики необхідно знову завантажити в пральну машину і включити режим віджимання.

Наостанок, щоб пух ще краще розправився, слід ретельно збити пуховик руками, як подушку, впродовж декількох хвилин.

26.10.2017



Рівне-Ракурс №10 від 26.10.2017p. 
На головну сторінку