![]() |
№835 від 09.11.2017p. |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Лікар і популяризатор здорового способу життя Девід Агус відомий як найбільш високооплачуваний медик Силіконової Долини.
1. Посміхайтеся. Сама по собі посмішка, навіть безпричинна, змушує організм викидати в мозок ендфорфіни і серотонін - гормони, які є для нашого мозку кращим «болезаспокійливим» при стресах. Будьте позитивні. Це справді працює.
2. Впорядкуйте свої «стосунки» з кофеїном. По-перше, потрібно отримувати його тільки з натуральних продуктів – кавових зерен і цільних чайних листів. По-друге, не варто пити каву або чай частіше одного-двох разів на день.
3. Тривалі, виснажливі тренування в спортзалі кілька разів на тиждень навряд чи корисні. Запорука міцного здоров’я – кожен день давати організму 15 хвилин такого навантаження, яке підвищило б пульс приблизно на 50% від його звичного ритму.
4. Рибні дні. Потрібно з’їдати за тиждень хоча б три рибні страви. Щоб допомогти своєму серцю і мозку, краще вибирати червону рибу – лосось, сьомгу або форель.
5. Ніколи не пропускайте сніданок.
6. Скажіть ні високим підборам і носіть тільки зручне взуття. Найкраще, яке тільки можете собі дозволити.
7. Не приймайте вітамінні комплекси і харчові добавки. У кращому випадку вони марні. Хоча, за деякими дослідженнями, їхній регулярний прийом збільшує ймовірність передчасної смерті.
8. Якщо застудилися, не лежіть лежнем. Лімфатична система відіграє серйозну роль у боротьбі з інфекціями, але вона не відправить свої «антимікробні війська» по нерухомому тілу. Тому гуляйте на вулиці, якщо погода дозволяє. І постарайтеся дотримуватися звичайного для вас режиму: їжте, вставайте і лягайте в той же час, що і завжди.
9. Остерігайтеся опіків, зокрема і сонячних. Шкода для здоров’я від них зазвичай не тільки видима.
10. Їжте справжню їжу: м’ясо, але не ковбасу , рибу, але не консерви, каші, а не мюслі. Дотримуватися цього правила дуже просто: чим менше піддавався обробці продукт, тим він корисніший.
09.11.2017 |
Рівне-Ракурс №835 від 09.11.2017p. На головну сторінку |