Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №836 від 16.11.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс кримінальний

Якщо у твого сусіда граната…

Якщо у твого сусіда граната…

З’явилося дослідження про стан справ з тероризмом в світі. На жаль, Україна займає далеко не найпрестижніше сімнадцяте місце. Поряд з нами такі країни, як Ірак, Сирія та Лівія. Це тероризм, коли вбивають спеціально навчені люди - терористи. Але гірше, коли злочини зі зброєю та вибухівкою скоюють прості громадяни, а самі вони (злочини) просто безглузді.

«14 листопада, близько 20-ї години до поліції повідомила рівнянка, що до неї додому на вулиці Відінська прийшов знайомий та погрожує гранатою.

Поліцейські роти особливого призначення, які виїхали на місце події, виявили біля однієї із квартир на дев’ятому поверсі багатоповерхівки чоловіка, який поводив себе агресивно і, побачивши правоохоронців, кинув у їхній бік гранату «Ф-1». Внаслідок вибуху незначні тілесні ушкодження отримав винуватець інциденту, якого після надання допомоги затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

47-річний зловмисник, який виявився військовослужбовцем-контрактником, перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Більше ніхто з учасників події не постраждав.

За фактом посягання на життя працівника правоохоронного органу триває досудове розслідуванн за статтею 348 Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Рівненської області»

Що тут скажеш – дійсно, злочин безглуздий. Що «світило» дебоширу з вулиці Відінської, аби він не кидав гранату? Максимум адмінпротокол за дрібне хуліганство, а скоріше все завершилося б навіть і без цього. Правоохоронці попросили б громадянина вести себе пристойно і на тому б розійшлися. Саме страшне в цій історії, це неадекватність поведінки «гранатометника» ситуації. Добре ще те, що всі учасники пригоди живі залишилися. Однак, скільки випадків, коли використання грант завершується трагічно. До того, ж далеко не всі власники гранат навіть вміють ними користуватися. Жахливо навіть уявити, що може бути, якщо такий «чоловік з гранатою» виявиться вашим сусідом в переповненій маршрутці, або біля каси магазину, на базарі, в лікарні, або в учбовому закладі, і граната, через невміння її власника, вибухне у нього в кишені. Варто нагадати, що радіус дії бойових елементів гранати Ф-1 складає 150 метрів. Залишається лише сподіватися, що наші правоохоронці зможуть вчасно виявляти та затримувати власників вибухонебезпечних «сувенірів».

16.11.2017Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 16.11.2017p. 
На головну сторінку