Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №838 від 30.11.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс розваг

Карбонат

Карбонат

На 1 кг готового карбонату: 1,1 кг свинячого філе з тоненьким прошарком жиру 1ст.л. солі 1ч.л. цукру 1ч.л. меленого чорного перцю 1 головка часнику 1 ч.л. копченої паприки (можна звичайної)

М’ясо миємо, просушуємо. Сіль змішуємо з цукром і чорним перцем, натираємо м’ясо, втираючи в нього спеції. Обв’язуємо ниткою, щоб збереглася форма. Обсмажуємо майбутній карбонат на сковорідці в невеликій кількості олії по кілька хвилин з кожного боку. Обсмажене м’ясо викладаємо на решітку і ставимо в духовку при 90С(!!!) на 90 хвилин. Саме такий режим дозволить всім сокам залишитися всередині, що і дасть таку низьку втрату у вазі – 10%. В кінці бажано заміряти температуру всередині м’яса, вона має становити 65-67С, але якщо немає термометра, то робимо простіше – в найтовстіше місце втикаємо ніж- має виділятися прозорий сік.

Практично готовий карбонат обмазуємо сумішшю часнику і паприки і залишаємо в духовці, яку виключили. Там м’ясо відпочиває годину. Тоді виймаємо його, охолоджуємо при кімнатній температурі і залишаємо в холодильнику на 12 годин.

30.11.2017Корисної інформації та цікавих рецептів шукайте на сайті PIKA.RV.UA



Рівне-Ракурс №10 від 30.11.2017p. 
На головну сторінку