Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №845 від 25.01.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс культури і освіти

Два культурні проекти з Рівненщини змагаються за півмільйона

Два культурні проекти з Рівненщини змагаються за півмільйона

Два культурно-мистецькі проекти з Рівненщини потрaпили до фінaлу конкурсу Міністерствa культури Укрaїни «Мaлі містa – великі врaження»

Як повідомили в Офісі реформ проекту ПУЛЬС Рівненського РВ Асоціації міст України, один проект – Міжнародний театрально-музичний фестиваль «ДОБРЕ ПОРУЧ» смт Гоща.

Мистецьке дійство планують проводити на початку червня спільно з польськими партнерами у селищному парку навколо Пам’ятки архітектури місцевого значення «Садиба Валевського». Його хочуть проводити упродовж 3-х днів. Усі дні будуть різними – музичний, драматичний та танцювальний. У такий спосіб хочемо привернути увагу спільноти Рівненщини, і створити туристичну привабливість Гощанського краю. Усе дійство буде відбуватися у селищному парку, де у нас розташована закинута садиба Валевського.

Другий проект - створення артпростору «Культурний барбакан», підготовлений відділом культури і туризму Острозької міськради. Проект стосується Татарської вежі, зокрема, створення в просторі вежі локацію для мистецьких подій.

Всього на конкурс організатори отримали 158 проектних заявок, 6 яких – з Рівненщини. До фінального захисту журі допустило 20 проектів. Шляхом проведення відкритого конкурсу буде відібрано 6 об’єднаних територіальних громад та малих міст для впровадження пілотних культурних стартапів, що пов’язані із культурною спадщиною, реалізація яких сприятиме подальшому культурно-економічному розвитку територій.

«Цей конкурс привернув увагу до стану об’єктів культурної спадщини по всій країні. Переконаний, це стане стимулом для відновлення замків та палаців, започаткування нових фестивалів та інших культурних проектів», – розповів виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан.

Переможці конкурсу отримають фінансову підтримку у розмірі не менш ніж 500 тис. грн. для реалізації проекту, а також методичну допомогу у розробці ексклюзивної ідеї та концепції стартапу, супровід під час реалізації та маркетингову підтримку проекту. Результати конкурсу стануть відомі до кінця січня.

25.01.2018



Рівне-Ракурс №10 від 25.01.2018p. 
На головну сторінку