Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №845 від 25.01.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс кримінальний

Люди гинуть у вогні

Люди гинуть у вогні

Пожежі стали справжнім лихом в Україні. Майже щодня надходять повідомлення про чергову трагедію. Згідно з офіційною інформацією минулого року тільки у Рівному в вогні загинуло чотири людини.

Усього ж за даними ДСНС за 12 місяців 2017 року в обласному центрі зареєстровано 156 пожеж. Завдані збитки від пожеж склали близько 50 млн. грн. У житловому секторі виникло 84 пожежі, що складає 54 % від загальної кількості пожеж. Вогнем знищено (пошкоджено) 78 будівель і споруд та 42 одиниці автотехніки. Основними причинами виникнення пожеж у 2017 році були: необережне поводження з вогнем – 61 пожежа (39 % від загальної кількості пожеж); порушення правил монтажу та експлуатації електроустановок і електромереж – 44 пожежі (28 % від загальної кількості пожеж); підпал – 42 пожежі (27 % від загальної кількості пожеж).

Як показує статистика, переважна більшість пожеж виникає в житловому секторі громадян, в результаті яких знищуються будівлі, споруди, майно надбане протягом багатьох років. Але найстрашніше, коли вогнева стихія безжалісно знищує людське здоров’я чи життя. І хоч як не прикро, але у переважній більшості пожеж винуватцями стають самі господарі. Причини пожеж різні, але всі вони виходять на одну - безпечність людей. Необхідно щоб кожен з Вас усвідомив, яку небезпеку приховує у собі вогонь при необережному ставленні до нього.

Щоб зберегти своє життя та життя близьких вам людей, необхідно дотримуватися правил пожежної безпеки:

не залишайте без нагляду побутові електроприлади, не доручайте нагляд за ними дітям. Ідучи з дому не забувайте їх вимкнути;

постійно слідкуйте за станом електромережі. Не користуйтесь пошкодженою розеткою, електропроводкою або проводкою без ізоляції;

не використовуйте саморобні електронагрівачі;

постійно слідкуйте за станом печей, димарів, своєчасно ліквідовуйте виявлені тріщини;

на горищі усі димові труби і стіни, в яких проходять димові канали повинні бути поштукатурені і побілені;

не слід палити груби і печі з незакритою топкою;

заборонено застосовувати для розпалювання печей легкозаймисті та горючі рідини;

не слід сушити над запаленою газовою плитою ніякого одягу - він пересохне і спалахне.

Рівненське міськрайонне управління ГУ ДСНС України у Рівненській області вкотре звертаються до всіх громадян із проханням звернути свою увагу на стан протипожежного захисту власної оселі. Просимо берегти життя своє та близьких, суворо дотримуватися правил пожежної безпеки. Пам’ятайте, правила пожежної безпеки прості та легкі. А от їх невиконання - згубне!

Підготовлено за матеріалами Рівненське міськрайонне управління ГУ ДСНС України у Рівненській області

25.01.2018



Рівне-Ракурс №10 від 25.01.2018p. 
На головну сторінку