Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №846 від 01.02.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Аграрні розписки починають працювати на Дубенщині

Аграрні розписки починають працювати на Дубенщині

На Дубенщині стартує проект за допомогою якого хочуть покращити доступ до коштів для малих та середніх сільгоспвиробників

Отримати гроші, насіння, сільськогосподарську техніку під заставу майбутнього врожаю – таку можливість отримають аграрії Дубенщини, скориставшись проектом «Аграрні розписки».

Це новий інструмент, який має на меті покращити доступ до коштів для малих та середніх сільгоспвиробників, повідомляють у Дубенській РДА.

Наразі попит на аграрні розписки в Україні зростає. Сьогодні вони вже активно використовуються в межах пілотних проектів в 7 областях – Черкаській, Вінницькій, Харківській, Хмельницькій, Тернопільській, Миколаївській та Сумській. Таким чином, оформлено 160 аграрних розписок, а об’єм залученого фінансування перевищив 1 млрд. грн.

Нині – на початку аграрного року – в рамках проекту проводять серію тренінгів для фермерів, кредиторів та нотаріусів. Це необхідно для того, аби роз’яснити механізм усім причетним.

На переконання заступника голови Дубенської РДА Володимира Іщука, для району проект є достатньо актуальним та ефективним. Адже Дубенщина – це передусім аграрний регіон.

Аграрні розписки підлягають нотаріальному посвідченню та реєстрації в Реєстрі аграрних розписок. Як запевнили в управлінні юстиції у Рівненської області, навчання для нотаріусів уже провели, тому вони готові до впровадження проекту.

Проект впроваджується IFC, членом Групи Світового банку, у партнерстві зі Швейцарською Конфедерацією в Україні.

01.02.201803656.com.ua



Рівне-Ракурс №10 від 01.02.2018p. 
На головну сторінку