Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №847 від 08.02.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

На Рівненщині оберуть проекти, що фінансуватиме ДФРР у 2018 році

90 проектів хотіли б фінансувати за кошти Державного фонду регіонального розвитку.

Саме стільки заявок зареєстрували на он-лайн платформі Мінрегіону.

Нагадаємо, для Рівненської області збільшили суму коштів ДФРР, тепер це 214 млн. грн. Їх можуть розподілити для будівництв шкіл, садочків, лікарень, об’єктів спортивної інфраструктури тощо.

Які саме проекти отримають підтримку ДФРР має визначити комісія. У її складі - представники обласної влади, депутати, науковці, громадськість. Сьогодні вона зібралась в приміщенні ОДА, щоб попередньо обговорити умови конкурсу та ознайомитись з критеріями оцінювання.

«Кожен з членів комісії має право індивідуально ознайомитися та оцінити проект відповідно до критеріїв. Принцип оцінювання мало чим відрізняється від минулорічного. Різнитиметься лише рівень співфінансування. Раніше був один підхід до усіх громад. Тепер чітко розділяємо співфінансування проектів з місцевих бюджетів міст, сіл і селищ, ОТГ», - зазначив заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко.

Загалом оцінювання відбуватиметься за критеріями – вплив проекту на громаду та регіон, ступінь вирішення проблеми, інноваційність, співфінансування з місцевих бюджетів, соціально-економічна спрямованість проекту. Відбиратимуться проекти та інвестиційні програми, які наберуть найбільше балів. Максимальна сума балів в рамках однієї категорії – 20 балів, максимальна загальна кількість балів – 100.

Протягом тижня члени обласної комісії вивчатимуть проекти. Після цього, 16 лютого, свої пропозиції вони надішлють до департаменту економічного розвитку та торгівлі Рівненської ОДА для узагальнення.

Остаточне рішення щодо фінансування проектів за кошти ДФРР прийматимуть колегіально.

08.02.2018



Рівне-Ракурс №10 від 08.02.2018p. 
На головну сторінку