Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №848 від 16.02.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс розваг

Єгипетський пиріг «Фитир» із заварним кремом

Інгредієнти: 1 скл. молока; ½ ч. ложки сухих дріжджів; 1 яйце; 3-4 скл. борошна; 200 г масла; третина чайної ложки солі; Для крему: 1 яйце; 1 скл. цукру; 3 ст. ложки крохмалю; 2 скл. молока; ванілін.

Крем: яйце розтерти з цукром і крохмалем, розвести теплим молоком, поставити на невеликий вогонь, і постійно помішуючи, довести до кипіння. Охолодити.

Тісто: в теплому молоці розвести дріжджі, додати яйце, сіль, борошно, замісити м’яке тісто.

Розділити його на 2 частини.

Кожну з них тонко розкачати і змазати м’яким (не розтопленим) маслом.

Загорнути пласти тіста в рулети, а кожен рулет згорнути «равликом».

Загорнути обидва «равлика» в харчову плівку і відправити на 3-4 години в холодильник.

Дістати тісто, розкатати окремо обидва шматки товщиною в 2-3 міліметри.

Один викласти на вистелену папером для випікання форму, викласти крем і накрити іншим шматком тіста.

Верхній шар має бути трішки більшим, ніж нижній, його краї потрібно загорнути вниз під нижній шар тіста.

Верх проколоти зубочисткою у багатьох місцях, змастити збитим з молоком яйцем.

Поставити у розігріту до 180 °С духовку на 25-30 хвилин. Пекти до зарум’янення.

Коли охолоне, посипати цукровою пудрою.

16.02.2018



Рівне-Ракурс №10 від 16.02.2018p. 
На головну сторінку