№848 від 16.02.2018p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Інгредієнти: 1 скл. молока; ½ ч. ложки сухих дріжджів; 1 яйце; 3-4 скл. борошна; 200 г масла; третина чайної ложки солі; Для крему: 1 яйце; 1 скл. цукру; 3 ст. ложки крохмалю; 2 скл. молока; ванілін.
Тісто: в теплому молоці розвести дріжджі, додати яйце, сіль, борошно, замісити м’яке тісто.
Розділити його на 2 частини.
Кожну з них тонко розкачати і змазати м’яким (не розтопленим) маслом.
Загорнути пласти тіста в рулети, а кожен рулет згорнути «равликом».
Загорнути обидва «равлика» в харчову плівку і відправити на 3-4 години в холодильник.
Дістати тісто, розкатати окремо обидва шматки товщиною в 2-3 міліметри.
Один викласти на вистелену папером для випікання форму, викласти крем і накрити іншим шматком тіста.
Верхній шар має бути трішки більшим, ніж нижній, його краї потрібно загорнути вниз під нижній шар тіста.
Верх проколоти зубочисткою у багатьох місцях, змастити збитим з молоком яйцем.
Поставити у розігріту до 180 °С духовку на 25-30 хвилин. Пекти до зарум’янення.
Коли охолоне, посипати цукровою пудрою.
16.02.2018 |
Рівне-Ракурс №10 від 16.02.2018p. На головну сторінку |