Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №850 від 01.03.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як продовжити термін зберігання продуктів?

Як продовжити термін зберігання продуктів?

Будь-який продукт має свій термін придатності, після закінчення якого споживати його в їжу небезпечно. Знати, як зберегти продукти харчування свіжими в домашніх умовах, важливо не тільки для здоров’я сім’ї, а й для економії сімейного бюджету.

Банани збережуться довше на 5-7 днів, якщо обернути основу грона харчовою плівкою. Для цієї ж мети можна використовувати фольгу.

Сир прекрасно збереже свіжість, якщо його зріз змастити вершковим маслом. Це запобіжить утворенню засохлої скоринки. Також для продовження терміну придатності сиру його обертають пергаментним папером.

Картопля ніколи не проросте, якщо вона зберігається в одному мішку або контейнері разом з яблуками.

Свіжі гриби найкраще зберігають корисні властивості в паперовому пакеті, ніж в целофані.

Молоко та молочні продукти потрібно зберігати в основній частині холодильника, а не у відділенні дверцята, де температура значно вище.

Якщо який-небудь продукт зіпсувався і на ньому утворилася цвіль після того, як ви викинете його, необхідно промити і продезінфікувати полички холодильника, так як цвіль може перекинутися на інші продукти харчування.

Свіжу зелень: кріп, петрушка, салат, базилік найкраще зберігати у фользі, яка збереже зелень до 2 тижнів. Перед зберіганням зелень необхідно промити, перебрати, видаливши пожовклі листочки, а потім помістити в фольгу і щільно закрити.

Щоб зберегти свіжу полуницю до двох тижнів, необхідно залити ягоди слабким розчином оцту (1частина оцту: 10 води) потім злити воду і обполоснути полуницю під проточною водою, після чого поставити в холодильник. Розчин оцту дуже слабкий і смак полуниці не зіпсує.

Курячі яйця потрібно зберігати на середній полиці холодильника, в цьому випадку їх свіжість збережеться до 3-4 тижнів більше терміну зазначеного на упаковці.

Повернути свіжість зачерствілому хлібу допоможе кубик льоду. Кубиком натирають черствий хліб з усіх боків і ставлять у розігріту духовку на 10-12 хвилин.

Помідори потрібно зберігати не в холодильнику, а при кімнатній температурі, так як під впливом холоду помідори швидше псуються.

Охолоджене м’ясо потрібно зберігати не більше доби на нижній полиці холодильника або у відділі для овочів під щільно закритою кришкою.

Готові страви необхідно зберігати окремо від сирих в спеціально відведених для цього контейнерах з кришкою. Для зберігання краще всього вибирати скляний або емальований посуд.

01.03.2018



Рівне-Ракурс №10 від 01.03.2018p. 
На головну сторінку