Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №850 від 01.03.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Агрофорум у Рівному: ще більше можливостей для АПК

Стати стратегічними партнерами можуть Люблінський та Рівненський регіони. Для цього необхідно об’єднати зусилля задля розвитку своїх територій.

І це цілком реально. Адже їхні потенціали достатньо схожі. Це розвиток туристичної, логістичної та, передусім, аграрної галузей. У цьому переконаний директор департаменту інвестицій з мерії міста Люблін Кшиштоф Лонтка, який відвідав Агрофорум у Рівному. Також сюди завітали представники влади, громадськість, аграрії та фермери, науковці. Як місцеві, так і польські.

«Цього року перед агробізнесом Рівненщини відкриваються ще більші фінансові можливості завдяки державним програмам. Тому є перспектива отримати гроші на впровадження нових технологій, проектів та ідей в агросекторі. А познайомитися з ними та задуматися над їх реалізацією дозволить Агрофорум. В цілому він посилить активність ділових кіл АПК та дозволить розширити міжнародне співробітництво», - підкреслив заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко.

Форумчани познайомляться з успішними практиками та стартапами бізнесменів та науковців в аграрній галузі як Рівненщини, так і Любліна. А ще – з новими фінансовими механізмами для реалізації проектів. Продовжити комунікацію зможуть вже незабаром у сусідній країні.

«За тиждень у Любліні відбудеться виставка AGRO PARK 2018 – одна з найбільших у Східній Польщі. На неї з’їдуться представники 200 польських підприємств. Тому тут можна буде завести ділові контакти, обговорити деталі вступу на європейський ринок, їхні стандарти та обладнання, біотехнології», - розповів Кшиштоф Лонтка.

01.03.2018



Рівне-Ракурс №10 від 01.03.2018p. 
На головну сторінку