Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №852 від 15.03.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Голові ОДА прозвітували про ситуацію з бурштином

Масових випадків незаконного видобутку бурштину на Рівненщині впродовж зими не зафіксовано.

Ситуація дещо загострена у Дубровицькому та Володимирецькому районах, де були конфліктні ситуації з місцевими старателями.

Про це повідомили представники Головного управління Національної поліції в Рівненській області на нараді під керівництвом голови ОДА Олексія Муляренка.

«Однією з переваг Рівненщини є наявність покладів бурштину. Якби це питання було врегульовано на законодавчому рівні, громади могли б заробляти гроші і його видобуток не перетворився б на екологічне лихо. Але поки це робиться нелегально, є проблема для області. Бурштинокопачі навесні можуть активізуватися, цьому сприятимуть погодні умови», - зазначив Олексій Муляренко.

Аби призупинити нелегальний видобуток бурштину та зменшити криміногенну напругу в регіоні, у північних районах працюють підрозділи Нацгвардії, оперативний штаб, мобільні групи силовиків. У Володимирецькому районі забезпечене цілодобове патрулювання ліній електропередач Рівненської АЕС.

В свою чергу представники обласного управління лісового та мисливського господарства доповіли, що працівники лісгоспів закопали понад 1200 метрів незаконно виритих канав бурштинокопачами. Запевняють також, що і в Рівненському природному заповіднику провели аналогічні роботи. Нині там ситуація спокійна.

Підсумовуючи нараду, голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко доручив підготувати звернення до Верховної Ради України та Кабінет Міністрів України про прискорення законодавчого врегулювання питання легалізації видобутку бурштину.

15.03.2018



Рівне-Ракурс №10 від 15.03.2018p. 
На головну сторінку