Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №852 від 15.03.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс мандрівника

Найстрашніші місця планети

Найстрашніші місця планети

Тибетська в’язниця Драпчі Найбільша в’язниця в Тибеті вважається однією з найстрашніших у світі. Розташована в Лхасі, вона була побудована у 1959 році. Тут утримуються тибетські лами.

В уявленні пересічних китайців це місце є реабілітаційним центром, але поняття про реабілітацію у в’язниці досить своєрідне. Правозахисні організації раз у раз рапортують про жорстоке поводження з ув’язненими і незадовільні умови утримання.

Сьогодні у в’язниці перебуває близько 1000 осіб, 600 з них - політичні в’язні від 18 до 85 років, тибетські монахи і монахині.

Замок смерті Х. Х. Холмса

Таку назву - «Замок смерті» - будівля в Чикаго отримала в пам’ять про першого американського серійного вбивцю, який орудував у ньому.

У 1886 році фармацевт Холмс після раптової смерті господаря аптеки, в якій працював, викуповує її, а потім і всю будівлю. Організовує в ній готель з номерами без вікон, і протягом майже 10 років регулярно вбиває в ньому людей - переважно молодих жінок. Згодом він зізнався у вбивстві 27 осіб.

Джонстаун

Релігійна комуна, інакше іменована «Храм народів», була заснована в 1955 році в Індіанополісі Джеймсом Джонсом Уорреном. У листопаді 1978 року 918 членів секти вчинили масове самогубство.

Ховрінська лікарня

Будівництво лікарні в Північному окрузі Москви почалося у 1980 році і припинилося у 1985-му. З тих пір будівля залишається недобудованою, і місцеві жителі (за винятком хіба що екстремалів) обходять її стороною.

По-перше, через пов’язані з похмурою будівлею легенди і чутки. По-друге - тому що цю територію обжили декласовані елементи всіх мастей: від малолітніх безпритульних до бомжів поважного віку.

Пляж Чанг (Changi beach), Сінгапур

Мальовниче узбережжя в середині XX-го століття стало майданчиком для кривавих дій. Під час II світової війни японські військові розгорнули тут операцію «Сук Чінг» - геноциду та чистки неугодних мешканців британської колонії.

Незабаром операція поширилася на територію Малайського півострова.

Прип’ять

Місто в Україні, спорожніле після Чорнобильської аварії в 1986 році. До цих пір в місті багато радіоактивного пилу, а покинуті будівлі поступово приходять в аварійний стан. Через свою похмуру мальовничість це місце стало прообразом багатьох міст з комп’ютерних ігор.

Ліс самогубців (Японія)

Аокігахара - ліс біля підніжжя гори Фудзі на японському острові Хонсю. Друге за популярністю місце в світі для зведення рахунків з життям. Щорічно суїцид тут вчиняють від 80 до 100 осіб.

Болота Манчак в Луїзіані

Альтернативна назва - «болота примар». У 1915 році в цьому місці під час урагану зникли три села. За легендою, місцеві жителі були прокляті королевою Вуду.

Село Троїцьке

У селі Троїцьке (нині селище Мосрентген, що примикає до московського району Теплий стан) вчинила велику частину своїх вбивств Салтичиха - поміщиця Дарина Салтикова.

Усього ж за сім років вона вбила 139 осіб - своїх кріпаків. Головні причини жорстоких розправ - погано вимита підлога, недобросовісне прання та інші побутові промахи.

Паризькі катакомби

Мережа звивистих тунелів і катакомб, протяжність яких за різними даними - від 187 до 300 кілометрів. Окремі ділянки підземного міста (відкриті для туристів) є цвинтарем з кістками, що підносяться на два поверхи. У XVIII столітті людей ховали тут, так як місць на кладовищах не вистачало.

Телемське абатство, Сицилія

Одним із найвідоміших окультистів у світі був Алістер Кроулі. Його будинок у 1920-х роках вважали світовою столицею сатанізму і оргій. Алістер заснував Абатство Тельма, яке стало місцем вільного кохання. Новачків поміщали в «Кімнату кошмарів», де вони під впливом наркотиків оглядали фрески небес, землі і пекла. Коли в абатстві помер відомий англійський аристократ, преса підняла скандал, і Кроулі був змушений закрити свій «заклад». У 1945 ця історія була екранізована підпільним режисером Кеннетом Енджером, проте фільм загадковим чином зник. Зараз абатство зруйноване і заросло травою.

Музей медичної історії Мюттера, США

Цей комплекс належить Коледжу лікарів у Філадельфії. Тут зібрані всілякі патології, а також старовинне медичне обладнання та біологічні експонати. Зацікавленість музею надає колекція черепів. Ще тут знаходяться унікальні і страшні експонати: жіночий труп, що перетворився на мило в землі після поховання, або ж кишечник завдовжки в 12,5 см, сіамські близнята зі спільною печінкою, скелет двоголової дитини і т.д. Тут зберігається безліч законсервованих органів і тіл. Відвідувачі − люди з міцними нервами.

Тупик Мері Кінг, Шотландія

Під цією назвою об’єднані кілька вулиць Единбурга. У 17 столітті тут залишали вмирати жертв чуми, а зараз місцеві кажуть, що відчувають присутність полтергейсту. Туристів часто за руки і ноги торкається щось невидиме. Легенда свідчить, що в глухому куті живе привид молодої дівчини Енні, яку батьки залишили тут помирати в 1645. Кажуть, що під час епідемії тут був опечатаний весь квартал, щоб зупинити хід чуми. Сьогодні екскурсоводи проводять людей вниз по кам’яних сходах в страшні провулки. Можна побачити навіть кімнату Енні, а ще експозицію про життя середньовіччя і епідемію чуми.

Чаклунський ринок Сонора, Мексика.

У місті Мехіко на ринку Сонора розташовані тісні кабінки з відьмами. Страшні жінки всього за 10 доларів обіцяють швидке позбавлення як від бідності, так і від подружньої невірності. Колориту інтер’єру надають розвішані на стінах їхніх наметів тушки жаби, птахи і екзотичні ігуани. Будь-який бажаючий може придбати ці предмети. Сонора працює щодня, сюди прагнуть туристи, так і паломники. Усіх їх приваблює можливість отримати передбачення долі і обіцянки іншого життя. У цих місцях все місцеве населення вірить в силу надприродних амулетів і зіль, тут в пошані, ацтекські рецепти, так і статуетки Будди. Ентузіасти можуть знайти тут для своїх дослідів кров гримучої змії або ж сушених колібрі, які дарують удачу. Не варто сприймати чаклунство в Мексиці як жарт і місцеву екзотику, місцева Національна асоціація чаклунів навіть брала участь у президентських виборах. Відьми з допомогою заклинань перетворювали голосування у вільне і чесне.

15.03.2018



Рівне-Ракурс №10 від 15.03.2018p. 
На головну сторінку