Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №852 від 15.03.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як приготувати ароматизовану сіль

Як приготувати ароматизовану сіль

Сіллю, яка насичена ароматом лимона або свіжих трав, можна приправити будь-яку страву перед приготуванням або прямо в тарілці.

Звичайно, ароматизовану сіль можна купити в магазині, але дешевше й цікавіше приготувати її вдома. І не бійтеся зробити більше, ніж вам потрібно, ваші друзі будуть раді отримати її в подарунок (у цьому випадку не забудьте про манірні стрічки!).

Пропонуємо кілька варіантів приготування ароматизованої солі.

Лаймова сіль з кумином:

100 грам солі; 1 ч.л. кумина; цедра 1-го лайма; 1 ч.л. гранульованого часнику

Сіль, цедру лайма, часник і кумин помістити в блендер і змолоти.

Пересипати в баночку для спецій.

Така ароматизована сіль відмінно підходить до риби і бобових.

Цитрусова сіль з розмарином:

100 грам солі; цедра 1-го лимона; цедра 1-го апельсина; велика гілка розмарину, тільки голочки

Сіль, цедру лимона та апельсина і розмарин помістити в блендер і змолоти. Пересипати в баночку для спецій.

Можна використовувати для приготування м’яса, риби, посипання овочів перед подачею, в стравах італійської кухні. А як смачно посипати такою сіллю звичайну печену картоплю!!

15.03.2018



Рівне-Ракурс №10 від 15.03.2018p. 
На головну сторінку