Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №853 від 22.03.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Черемша - помічник для шлунка й надійний друг гіпертоніка

Черемша - помічник для шлунка й надійний друг гіпертоніка

У разі гіпертонії подрібнити квітки й свіже листя черемші, залити масу якісною горілкою у співвідношенні 1:5 й настоювати три тижні поспіль у темному місці. Потім профільтрувати й приймати тричі на день, розвівши в 1 ст. л. води 20-30 крапель настоянки. Слід зазначити, що засіб діє дуже повільно, однак надовго знижує артеріальний тиск.

Ця настоянка є ефективною й за дисбактеріозу кишечнику, а також весняного авітамінозу та хронічної втоми. Приймати її слід так само. Курс лікування при цьому триває всього 20-30 днів.

Зовнішньо цю настоянку можна використовувати для розтирань і компресів у разі ревматизму та хворих суглобів.

У разі зубного болю та запалення ясен рекомендується змішати свіжий сік черемші з горілкою в пропорції 1:1 і полоскати порожнину рота двічі на добу.

За гнійного отиту потрібно закапувати по 2 краплі свіжого соку в слуховий прохід, залишити на 20 хв, а потім висушити вухо ватним тампоном.

У разі застуди, ревматизму та гастриту помічний такий відвар: подрібнити 2-3 цибулини черемші, залити масу 300 мл води, варити на середньому вогні 10-15 хв, настоювати 30 хв, потім профільтрувати. Приймати по 0,25 склянки тричі на добу.

За хвороб сечового міхура, нирок, шлунка та застуди 10-15 свіжих подрібнених листочків покласти в емальовану каструльку й залити 200 мл перевареної води, варити 10 хв, потім перелити в термос і залишити на ніч. Приймати по 1/3 склянки тричі на добу.

У разі хворого горла, хронічного кашлю та бронхіту залити 1 склянкою білого вина 10 подрібнених листочків черемші, довести до кипіння й продовжувати варити на слабкому вогні протягом 5 хв. Потім профільтрувати відвар і додати в нього 1 чайну чи столову ложку меду. Випити протягом дня дрібними ковтками.

За ревматизму та атеросклерозу листя та цибулини черемші подрібнити, засипати доверху в пляшку з непрозорого скла й залити горілкою. Витримати в темному місці 2 тижні. Приймати по 10 крапель в чарці перевареної води 3-4 рази на добу.

Більш ефективно можна лікувати радикуліт, артрит і ревматизм, якщо одночасно з прийомом усередину цієї настоянки застосувати ще й зовнішнє лікування. Для цього слід нарізати листя черемші, розім’яти, скропити олією, загорнути в марлю й прикласти до хворого місця на 1-1,5 години.

Як протиглисний засіб та для підсилення перистальтики кишечнику, очищення крові, шлунка й кишечнику рекомендується застосовувати такий настій: 1 ч. л. подрібнених цибулин черемші залити водою (1,5 склянки) й настояти протягом 1 години. Приймати по 50-100 мл перед їдою тричі на день.

Екзему на руках і долонях можна лікувати такою сумішшю: змішати до однорідної маси третину склянки перемеленої черемші, 1 ст. л. яблучного оцту, третину ст. л. обліпихової олії. Змащувати долоні рук на ніч, надіти спочатку целофанові, а зверху бавовняні рукавички. Курс лікування: 2-3 тижні.

Увага! Щоб прибрати неприємний різкий запах черемші, перед вживанням можна облити її окропом. Зникне він і в сушеної рослини, яку ви можете заготовлювати весь сезон, щоб узимку використовувати як чудову й вельми корисну приправу.

Також слід зазначити, що лікування черемшею має тривати не менше 6 тижнів, це дасть змогу отримати стійкий лікувальний ефект за всіх перелічених вище недуг, де вказано курс.

Існують і протипоказання до використання черемші. Згідно з даними офіційної медицини, її не можна вживати вагітним і людям, хворим на гастрит, коліт, холецистит, епілепсію та виразку шлунка й дванадцятипалої кишки. Не варто вживати у великій кількості препарати черемші, аби не спровокувати розлад серцевої діяльності. Також у разі зловживання черемшею можуть виникнути головний біль, безсоння та діарея.

22.03.2018



Рівне-Ракурс №10 від 22.03.2018p. 
На головну сторінку