Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №853 від 22.03.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

На Рівненщині створили «Агенцію регіонального розвитку»

Її співзасновниками стали Рівненська обласна державна адміністрація та Рівненська обласна рада.

Представники цих двох структур сформували Наглядову раду, яка сьогодні провела перші установчі збори.

Зокрема до її складу увійшли Ігор Тимошенко (обраний керівником Наглядової ради), Олександр Корнійчук, Діана Гордійчук, Костянтин Мокляк, Олександр Муран, Олексій Бучинський, Віталій Бойко, Валентин Крока, Оксана Лозова та Богдан Файфура.

У своїй діяльності Наглядова рада керується Законом України «Про засади державної регіональної політики», що дає можливість засновувати агенції регіонального розвитку як неприбуткові організації. Керівник Агенції призначається більшістю голосів. Кандидатурою на цю посаду, яку одноголосно підтримала Наглядова рада, став Олександр Процюк.

Нині він є також президентом Рівненської обласної федерації баскетболу, займається підприємницькою діяльністю, громадський активіст, працює над розробкою стратегії Рівного, має кілька дипломів про вищу освіту. Своє бачення роботи окреслив так:

«Є необхідність освіжити, оновити ті сенси, які спонукають інвесторів до нас звертатись. Маркетинг нашої території - це пріоритет, який допоможе нам знайти новий образ Рівненщини, провести «реінкарнацію» і підійти в привабливому вигляді до внутрішніх і зовнішніх інвесторів. На жаль, в сенсі генерування і втілення ідей часто відсутні якісні проекти, завдяки яким люди могли б використовувати механізми співфінансування, краундфандинг як альтернативу класичним банківським кредитам. Ми будемо над цим працювати».

«Основними завданнями Агенції є створення проектів розвитку інфраструктур та територій, організація заходів регіонального розвитку, залучення інвестиційних та кредитних ресурсів, міжнародної технічної допомоги. Також Агенція реалізовуватиме Стратегію розвитку області, впливатиме на її написання тощо. Ми покладаємо надії, очікуємо креативних та свіжих ідей і рішень, які принесе команда АРР», - пояснив голова ОДА Олексій Муляренко.

Планується, що найближчим часом для громадськості більш детально презентують Агенцію, її місію та перші завдання.

22.03.2018



Рівне-Ракурс №10 від 22.03.2018p. 
На головну сторінку