Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №854 від 29.03.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Толстого, 10. Будівництво

Толстого, 10. Будівництво

на фоні перевірки

Багатостраждальне будівництво в обласному центрі на вулиці Толстого, 10 зсунулося «з мертвої крапки». В цьому автор наочно пересвідчився минулого вівторка, коли потрапив на сам об’єкт разом із черговою перевіркою, на цей раз з боку Управління архітектурно - будівельного контролю.

Слід зазначити, що перевірка на об’єкті проводилася за участю громадськості міста, що свідчить про відкритість забудовника до діалогу та обговорення усіх питань пов’язаних із будівництвом.

На будівельному майданчику автору вдалося поспілкуватися і з представником «Української промислово - інвестиційної групи», яка є замовником цього проекту.

- Чим викликана чергова перевірка?

- Був лист від Краєзнавчого музею, стосовно того, що нібито на нашому майданчику здійснюються незаконні роботи.

- Як Ви ставитесь до чергової перевірки?

- Спокійно. Наше будівництво за останні роки пережило стільки перевірок, скільки жоден інший об’єкт в місті Рівному не мав. Так що нас черговою перевіркою не здивуєш. Тим більше, що нам нічого приховувати. Працюємо відкрито та прозоро, всі документи в порядку, відповідальні за будівництво теж прибувають на майданчик за першою вимогою інстанції, що перевіряє.

Також вдалося переговорити з директором генерального підрядника проекту ТОВ «Іква проект» Сергієм Федиком.

- Як Ви ставитесь до нинішньої перевірки?

- Нормально, хоча це вже третя перевірка з боку Державної архітектурно-будівельної інспекції. Дві попередні проводилися ДАБІ Рівненської області. Ніяких порушень не було виявлено.

- Розкажіть, які роботи проводяться зараз на Толстого, 10?

- Вже втрамбовані палі. Саме втрамбовані, а не забиті. Хочу зазначити, що ці роботи були проведені без жодної шкоди навколишнім будівлям, і ми вже заливаємо бруствер. Якщо по простому, то завершуються роботи із зведення фундаменту багатоквартирного будинку. Ще раз зазначу - працюємо ми у суворій відповідності до проекту будівництва і жорстко притримуємось діючих норм.

- Чи шкодять будівельні роботи краєзнавчому музею, чи завдають якийсь негативний вплив?

- Жодним чином. При будівництві використовується такі технології, починаючи від фундаменту, і закінчуючи повним зведенням, які унеможливлюють будь-який вплив, в тому числі і негативний, на сусідні будівлі і земельні ділянки.

З представником перевіряючої організації - головним спеціалістом Управління архітектурно - будівельного контролю Андрієм Столярчуком детально поспілкуватися не вдалося, але сподіваємось, що після закінчення перевірки, він надасть її результати для ознайомлення широкій громадськості та активістам.

Що ж стосується самого будівництва, то на суб’єктивну думку автора, навколо нього настільки багато крику та непрофесійних емоційних висловлювань, що всі вже забули старе правило – погано, коли тістечка робить чоботар, а взуття ремонтує пекар. Краще, щоб кожен займався своєю роботою.

29.03.2018Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 29.03.2018p. 
На головну сторінку