№855 від 05.04.2018p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Звичайно ж, кожній господині хочеться зробити Великодній стіл красивим. А без смачної паски в глазурі це навряд чи можливо, тому рецепти її приготування вам обов’язково знадобляться. Тож, щоби ваша паска була святковою, оригінальною та смачною, ми пропонуємо вам кращі рецепти для приготування глазурі.
Інгредієнти:
100 г цукрової пудри,
2 білки,
1 чайна ложка лимонного соку,
30 г кулінарної посипки.
Приготування:
Відділіть білки від жовтків. За допомогою міксера збийте білки з лимонним соком. До суміші додайте цукрову пудру та продовжуйте збивати до утворення густої щільної піни. Верхівку паски змажте глазур’ю. Зачекайте, поки глазур трішки підсохне. Прикрасьте паску кулінарною посипкою.
Шоколадна глазур з горіхами
Інгредієнти:
150 г цукрової пудри,
7 столових ложок молока,
100 г білого або чорного шоколаду,
50 г вершкового масла,
1 ч ложка крохмалю,
4 ст ложки какао-порошку,
50 г грецьких горіхів.
Приготування:
До цукрової пудри додайте молоко, змішайте і підігрійте на невеликому вогні, доводячи до кипіння. Потерти туди шоколад і масло до повного розчинення. Потім всипати крохмаль і какао-порошок, ретельно вимішати до однорідної маси. Трохи схолодити і обмастити верхівку паски. І лише потім посипати паску подрібненими горіхами.
Глазур «Хрустке безе»
Інгредієнти:
2 білки,
200 г цукрової пудри,
2 ч. ложки лимонного соку.
Приготування:
Потрібно збити 100 г цукрової пудри з білками до густої піни. На застелене папером для випічки деко, за допомогою кулінарного мішечка викласти білкову суміш. Безе випікати півтори години у духовці при температури 100 °C. Решту пудри змішати з лимонним соком, змастити цією глазур’ю поверхню паски і, поки не застигла, зверху викласти хрусткі безе.
Лимонна глазур
Інредієнти:
білок 1 яйця,
400 г цукрової пудри,
одна столова ложка лимонного соку.
Приготування:
Білок збити міксером на невеликій швидкості, поступово збільшуючи її. Коли збитий білок не буде виливатися з миски, поступово додавати по чайній ложці цукрову пудру, інтенсивно збиваючи суміш до густої консистенції. Потім додати лимонний сік і знову збивати з півхвилини. Готову глазур нанести на поверхню пасок. Щоб глазур застигла, паски можна поставити в духовку, розігріту до температури 100-120 °С.
Масляна глазур
• 125 г (1/2 чашки) розм’якшеного несоленого вершкового масла
• 225 г (2 чашки) просіяної цукрової пудри
• 10 мл (2 ч. л.) молока
• 5 мл (1 ч. л.) ванільної есенції
Покладіть масло в миску і збийте його міксером в пухку масу. Підмісіть до масла цукрову пудру, молоко і ванільну есенцію. Збивайте масу, поки вона не стане однорідною. Рівним шаром нанесіть глазур на паску металевим ножем-лопаткою (шпателем).
Фруктова глазур
• 1 яєчний білок,
• 1, 2 ст. цукрової пудри,
• 5 ст. л. натурального ягідного сиропу.
З білків і цукрової пудри приготувати міцну піну. Додати сироп і перемішати.
Вершково-ірисова глазур
• 250 г твердих ірисок,
• 60 г вершкового масла,
• 1/3 ст. вершків,
• 3 ст. л. цукрової пудри.
У розтоплену суміш з масла та вершків додати іриски і цукрову пудру. Варити на повільному вогні до отримання однорідної суміші.
Глазур для паски з білого шоколаду
• 1 плитка білого шоколаду
• 0, 5 банки згущеного молока,
• харчові барвники - за бажанням
Приготування:
Шоколад розтопити на водяній бані, додати згущене молоко, барвники.
Штучні барвники можна замінити натуральними: куркумою, ягідним соком.
Глазур-маршмелоу
1 ч. л. желатину залити 2 ст. л. холодної води, залишити на 5 хвилин
1 скл. (200 мл) цукру залити 4 ст. л. води і поставити на маленький вогонь, помішуючи, поки цукор не розчиниться.
В гарячий сироп викласти желатин, перемішати та одразу збивати міксером на найбільшій швидкості приблизно 3 хвилини. Вийде гарненька біла глазур!
Найголовніше! Вона дуже швидко застигає, тому краще все робити дуже швидко, поки не застигло.
05.04.2018 |
Рівне-Ракурс №10 від 05.04.2018p. На головну сторінку |