Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №855 від 05.04.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс культури і освіти

Мисливцям Рівненщини присвятять цілу виставку

Мисливцям Рівненщини присвятять цілу виставку

У костопільському Музеї лісу планують відкриття експозиції присвяченої розвитку мисливства на Рівненщині. Окрім цього, оформлять виставку техніки й механізмів, які використовувалися в лісовому господарстві, пише Північ-інфо.

Як розповіла працівниця Музею лісу Інна Івашенюта, що сьогодні Музей лісу відомий далеко за межами Рівненщині, тут побувало чимало іноземних туристів. Він складається власне з самого Музею лісу, екологічної стежки та рекреаційної зони, де облаштовані місця для відпочинку та розваг. Лісівники впевнені, що нові виставки зацікавлять нових відвідувачів Музею лісу.

Одним із найкращих місць відпочинку у Сарненському лісгоспі туристи вважають урочище Тріщаве. Воно відоме своїм цілющим джерелом, розташованим у лісі. Сарненські лісівники тут встановили ще й фігуру Божої Матері Покрови. Користується популярністю також місце відпочинку «Янівка», яке облаштоване у Костянтинівському лісництві Сарненського лісгоспу. Воно розташоване над трасою міжнародного значення, відтак зручне, у першу чергу, для тих, хто подорожує автомобілем і потребує відпочинку у дорозі. Окрім того, поруч розміщена водойма, навколо якої облагороджена і впорядкована територія для прогулянки. Магазин «Лісовичок», де можна придбати сувеніри, а також декоративний посадковий матеріал.

Нині в Рівненському обласному управлінні лісового та мисливського господарства на обліку перебуває майже дві з половиною сотні рекреаційні об’єкти, які користуються популярність серед мешканців області та серед подорожуючих Рівненщиною. Усі вони обладнані альтанками та бесідками для відпочинку, є спеціально створені місця для розпалювання вогнищ, організовано прибирання та вивіз сміття з території, у пожежонебезпечний період навколо них здійснюються додаткові протипожежні заходи.

05.04.2018piwnich.infо



Рівне-Ракурс №10 від 05.04.2018p. 
На головну сторінку