Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №855 від 05.04.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Співпраця Рівненщини та Франції буде продовжуватися

Рівненщина і Франція планують поглибити співпрацю в економічній, аграрній та культурній галузях. Про це домовилися сторони під час зустрічі.

Французьку делегацію представила Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон. Її візит пов’язаний насамперед з початком «Французької весни» - фестивалем французькою культури.

«Культура – це один із містків, що зближують Францію та Україну. Відкрити для себе іноземних митців, стирати культурні кордони дозволить «Французька весна». Цей фестиваль вже15-й рік поспіль проводитимуть в Україні. Він пройде у 9 містах України, в тому числі й у Рівному. На «Французьку весну» завітають відомі французькі митці, аби презентувати мистецтво європейської країни», - розповіла Ізабель Дюмон.

Окрім того, Надзвичайний і Повноважний Посол наголосила на тому, що потрібно вчити мови, а як з’ясувалось, у Рівному дуже затребувані знавці французької.

Також багато часу сторони приділили питанням економічних відносин. Адже французькі інвестиції в області є найбільшими.

«Французькі інвестиції працюють зокрема у Клесові, на найбільшому щебеневому кар’єрі України, та у Рівненському районі – відоме велике виробництво скляної тари «Консюмерс-Скло-Зоря». Їхня робота говорить про хороший інвестиційний фон Рівненщини для інших компаній», - зазначив голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко.

Тому керівник області наголосив, що усі питання, пов’язані з їхньою діяльністю будуть оперативно вирішуватися. Зокрема, зараз опрацьовуються питання, в основному пов’язані з видачею дозвільних документів.

Окрім того, французька делегація виявила намір співпрацювати з рівненськими аграріями. Адже область має достатній потенціал. Велику частину території займають ліси та сільськогосподарські угіддя. Виробники експортують продукцію на європейські ринки.

05.04.2018



Рівне-Ракурс №10 від 05.04.2018p. 
На головну сторінку