Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №855 від 05.04.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

«Я не дозволю прийняти закон, який прирікає наших селян на голодну смерть,» – Ляшко

«Я не дозволю прийняти закон, який прирікає наших селян на голодну смерть,» – Ляшко

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що не дозволить прийняти закон, який заборонить селянам продавати домашнє м’ясо.

“Влада дійшла до відвертого маразму – вони хочуть заборонити селянам… продавати домашнє м’ясо. Депутати від провладної більшості ініціювали відповідний законопроект і вже протягли рішення через профільний комітет, суть їхньої ініціативи – позбавити селян можливості забивати худобу у домашніх умовах і примусити їх звертатись на «бійні»”, – пише Ляшко на Facebook.

За словами лідера парламентської фракції, таких установ – недостатньо.

“Людям доведеться їздити у сусіднє село або й далі. А вартість послуг зробить утримання худоби нерентабельним. Через це тисячі фермерів по всій країні втратять єдине джерело доходу. А іноземні компанії рахуватимуть прибутки, бо отримають наш ринок”, – заявив Ляшко.

Він вважає, що разом із забороною уряду на продаж селянського молока цей законопроект про «бійні» знищить українське село.

“Наша команда пропонує іншу політику – дотації для фермерів на кожну тварину, збільшення закупівельної ціни на молоко і захист власного виробника. Також ми наполягаємо на змінах до Конституції – навічно закріпити право володіти землею сільгосппризначення за українським фермером”, – підсумував лідер Радикальної партії.

Згідно з законопроектом №7489, забій тварин повинен відбуватися на бійнях, проте чітких норм, яким чином вони повинні функціонувати, поки немає. У результаті, цю нішу займуть великі корпорації та імпортні товари. Собівартість продукції теж збільшиться, адже відтепер фермеру забивати тварин на подвір’ї буде заборонено.

Раніше Ляшко вимагав у Гройсмана підняти закупівельну ціну на молоко.

05.04.2018informator.news



Рівне-Ракурс №10 від 05.04.2018p. 
На головну сторінку