Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №855 від 05.04.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

12 речей, про які вам не розкажуть працівники фаст-фудів

12 речей, про які вам не розкажуть працівники фаст-фудів

Різноманітні мережі швидкого харчування вже давно стали частиною повсякденного життя, і перебороти бажання завітати на обід до фаст-фуду – часто буває дуже непросто.

Предсталяємо вам 12 прийомів, якими користуються фаст-фуди для того, щоб заманити вас до себе, та продати вам якомога більше.

1. Всі страви мають один смак

Ви мабуть вже помічали, що різні страви з меню фаст-фудів практично однакові на смак? А причина цього в тому, що більшість людей полюбляють їжу з різними яскравими смаковими відтінками, наприклад солона, солодка або гостра. Рецептура страв з фаст-фуду сформована таким чином, що здатна задовольнити одразу всі ці вимоги.

2. Бургери готуть надзвичайно швидко

Для того, щоб приготувати навіть найбільший бургер, в різноманітних мережах швидкого харчування тратять не більше 30 секунд. Причиною цього є глибока заморозка якій піддається м’ясо, перед тим як потрапити на кухню ресторану.

3. Їжа у фаст-фудах створена такою, щоб її якнайшвидше з’їдали

Це ще один прийом, який змушує нас з’їдати більше у фаст-фудах: страви які там подають не потребують тривалого пережовування. Згідно досліджень: повні люди роблять приблизно 12 жувальних рухів перед тим як проковтнути їжу, а худі – біля 15-ти. Чим менше ми жуємо, тим менше насичуємось їжою, і як наслідок – з’їдаємо більше.

4. Кольори, які нас оточують у фаст-фудах, пробуджують апетит.

Мережі ресторанів швидкого харчування найчастіше використовують жовтий та червоний кольори. Вважається, що таке поєднання здатне викликати підсвідоме бажання зупинитись та перекусити. Деякі люди навіть називають цей факт “Теорією кетчупу та гірчиці”, кольори яких на підсвідомому рівні підштовхують нас до спонтанних перекусів та переїдання.

5. Головна ціль фаст-фуду – продати вам якомога більше

Вчені довели, що набагато важче відмовитись від чогось, якщо вам це прямо пропонують. 85 % людей замовляють більше ніж хотіли спочатку, коли співробітник фаст-фуду пропонує додати що-небудь до замовлення. В ресторанах від персоналу на касі ви практично ніколи не почуєте частку “не”, а тому найпопулярнішими будуть такі варіанти звернень: “Спробуєте?”, “Вам додати?” або “Візьмете ще?”.

6. Средня кола – це велика кола

Найпростіший спосіб покращити продажі напоїв – це збільшити об’єм кожної порції, а також розширити кількість різних пропозицій, наприклад додавши “Супервелику”, або “Екстравелику” порції. Люди підсвідомо у більшості варіантів зупиняються на виборі середнього варіанту, але завдяки таким хитрощам – середній розмір виявляється великим.

До того ж якщо одразу не уточнити розмір порції, то касир завжди проб’є вам більш дорогий варіант, наприклад велику порцію картоплі фрі замість звичайної порції.

7. М’ясо щойно з вогню – це лише ілюзія

Бургери виглядають набагато більш апетитно, якщо на котлетах будуть сліди від грилю. От тільки нічого спільного зі справжнім грилем вони не мають – їх створюють ще на заводі, перед заморозкою. А додавши ароматизатор диму, такі котлети виглядають справді, наче щойно з вогню.

8. Салати, які важко назвати корисними

Бажаючи залучити нових клієнтів, багато ресторанів швидкого харчування додали до своїх меню різноманітні салати, як варіант для прихильників здорового харчування. Але через свій склад, вони можуть бути навіть більш калорійними, ніж звичні страви фаст-фудів. Крім того листя салату часто обробляють пропіленгліколем (харчова добавка E1520) для того, щоб вони не в’янули. Хоча ця добавка і вважається безпечною, але повністю натуральним продукт з її вмістом вже не назвати. До того ж, якщо не виникає сумнівів у справжності м’яса та овочів, на рахунок складу соусів можна лише будувати здогадки – його не знають навіть більшість працівників фаст-фудів.

9. Кава, яка не бадьорить

Деякі заклади швидкого харчування, задля економії пропонують каву в пластикових стаканчиках. Проблема в тому, що деякі види пластику при контакті з гарячими рідинами здатні виділяти таку небезпечну сполуку, як стирол. Він негативно впливає на нервову систему людини, та може викликати втрату концентрації та депресію. Тому краще не старайтесь зекономити, а обирайте каву в паперовому стаканчику.

10. Яйця у фаст-фуді – не такі вже й звичайні

Яйця, які пропонують мережі швидкого харчування як додаток до основних страв, або як повноцінний сніданок, крім власне курячих яєць містять також “яєчну суміш”, в яку входить гліцерин, диметилполісилоксан (одна з форм силікону) і харчова добавка Е552 (силікат кальцію). Тому, краще потратити хвилинку та приготувати собі яєчню вдома.

11. Кола у фаст-фуді не така, як у пляшці

Багато людей помічали, що газовані напої у закладах швидкого харчування, наприклад у “McDonald’s” смачніші ніж ті, які ми купуємо у пляшках. Насправді смак вони мають однаковий. Але свою роль грає той факт, що фірмові концентрати змішуються з водою прямо в ресторані, що робить такі напої більш “свіжими”.

12. Не беріть їжу з собою

Якщо ви все ж вирішили перекусити гамбургером, або порцією картоплі фрі, то не варто брати їх з собою. У більшості страв з меню закладів швидкого харчування дуже короткий термін придатності. Наприклад картопля фрі залишається свіжою лише на протязі п’яти хвилин, а далі починає втрачати свої харчові якості. Бургер здатен зберігатись дещо довший термін, однак зазвичай цього буде мало щоб навіть дійти до свого дому.

05.04.2018За матеріалами: Adme, Time, guff



Рівне-Ракурс №10 від 05.04.2018p. 
На головну сторінку