Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №856 від 12.04.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Більше тисячі лікарів Рівненщини пройшли навчання завдяки проекту Світового банку

Більше тисячі лікарів Рівненщини пройшли навчання завдяки проекту Світового банку

Понад однієї тисячі лікарів-кардіологів, сімейних лікарів та лікарів швидких допомог змогли ознайомитися із сучасними методами та підходами в лікуванні серцево-судинних захворювань завдяки реалізації проекту Світового банку на Рівненщині. Наразі триває третій етап таких навчань.

За словами керівника групи впровадження проекту на Рівненщині Сергія Рибачка в рамках проекту передбачається проведення п’ять етапів навчань. Чотири з них проходитимуть в Рівному, а п’ятий – це закордонне навчання. Під час першого етапу навчання пройшли більше пів тисячі сімейних лікарів області. Другий етап охопив більше 400 лікарів бригад швидких допомог та лікарів приймальних відділень районних лікарень. Наразі триває третій етап, де навчання проходять лікарі-кардіологи області.

- Сьогодні сертифікати про проходження тренінгу ми вручаємо вже 47 групі лікарів, в цілому в межах нашого проекту пройшли навчання більше тисячі лікарів. Серед яких, як сімейні лікарі, лікарі приймальних відділень та бригад швидких допомог так і лікарі-кардіологи районних лікарень. Спеціально для них на прохання обласного управління охорони здоров’я було адаптовано навчальну програму. Щоб лікарі-кардіологи змогли отримати актуальну інформацію про передові практики лікування серцево-судинних захворювань, - розповідає Сергій Рибачок.

Високо оцінили проведення таких тренінгів і самі лікарі – слухачі цих навчань. Адже ті знання та навики, які вони тут отримують, є більш практичними та значно підвищують рівень професіоналізму.

- Тренінг був дуже цікавий. Я як молодий спеціаліст почув для себе багато нового у підходах до лікування та профілактики серцево-судинних захворювань. Важливо, що тут є не лише теорія, але й чимало практичних прикладів, на яких ми вчилися, з якими нам очевидно доведеться зіштовхнутися в професії, - каже лікар Сарненського центру первинної медико-санітарної допомоги Сергій Одарчук.

А лікар-кардіолог центральної міської лікарні Рівного Ірина Дубінецька зазначає, що тренінги справді цікаві та важливі для повсякденної роботи лікаря, адже дають надсучасну інформацію про методи лікування найбільш поширених кардіологічних захворювань.

- Я практикуючий лікар, але навіть при тому, що маю щоденну практику змогла почерпнути багато цікавого із спілкування з тренерами та колегами з області та районів. Цікаве в тому, що є дуже багато нюансів, які часто опускаються в практичній роботі. І хоча я так само намагаюся слідкувати за новинками, самовдосконалюватися, але тут, на тренінгу, дають вже зібрані, консолідовані знання про найновіші методи лікування, - розповіла Ірина Йосипівна.

Разом з цим варто відмітити, що окрім дводенних семінарів-тренінгів в рамках проекту проходять й наукові медичні конференції, під час яких провідні фахівці кардіології України діляться своїм досвідом та останнім досягненнями в галузі кардіології з рівненськими лікарями.

12.04.2018



Рівне-Ракурс №10 від 12.04.2018p. 
На головну сторінку