Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №857 від 19.04.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс розваг

Хліб білий

Хліб білий

500гр. борошна пшеничного 350гр. сироватки (з-під сиру, кефіру, йогурту) 7гр. свіжих дріжджів 7гр. солі 3гр. цукру

Просіяти борошно. Нагріти сироватку до 35С°, в ній розчинити цукор, сіль. Додати дріжджі, дати розійтися, влити в борошно, замісити тісто. Тісто буде трохи липкувати, але має відставати від рук. Поставити бродити на 2,5-3 години. Двічі за цей час (через 30 і через 90 хвилин) скласти. Це робиться так: вийняти тісто з миски, розтягнути його на столі прямокутником і скласти зверху вниз, а потім з боків до центру, округлити і покласти назад в миску. Такі складування дають тісту стати пружним і тримати форму. Тісто, що підійшло викладаємо на стіл, розкачуємо пластом, злегка сприскуємо водою і скручуємо рулетом. Підгортаємо краї і кладемо у форму, змащену олією (форма звичайна кексова). Залишаємо на 1-1,5 години, форму нічим не накриваємо.

Ставимо в духовку розігріту до 240С° на 10 хвилин, знижуємо температуру до 200С° і випікаємо ще хвилин 35-40. Виймаємо з форми, загортаємо в рушник і лишаємо на 1,5 години «прийти до тями».

Більше корисної інформації та цікавих рецептів шукайте на сайті РIKA.RV.UA

19.04.2018



Рівне-Ракурс №10 від 19.04.2018p. 
На головну сторінку