Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №861 від 17.05.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

До аграрного штабу продовжують звертатися господарники Рівненщини

Це стало приводом проведення чергового засідання штабу під керівництвом заступника голови Рівненської ОДА Ігоря Тимошенка, юристів, земельників та поліцейських.

Так, звернення подав аграрій Віктор Цинюк, який працює на території Демидівської селищної ОТГ. Вирощує зернові, бобові та насіння олійних. Для цього використовує земельні ділянки на підставі укладених договорів оренди із власниками паїв.

Втім, наприкінці квітня невідомі люди протиправно, зі слів заявника, переорали його ділянку площею 12 гектарів і посіяли на ній цукровий буряк. Через це межа між землями, які перебувають в оренді Віктора Цинюка та ТОВ «Агро-Експрес-Сервіс», була зміщена.

Аграрний штаб рекомендував працівникам відповідних державних підприємств виїхати на місце та встановити межі між паями, а в разі необхідності залучити поліцію.

Не вчухають маніпуляції з правом оренди землі у селі Копитків, що на Здолбунівщині. Жителі населеного пункту скаржаться на те, що без їхнього відома впродовж півтора року змінилося чотири агро-фірми, які орендують їхні земельні паї. А це – ТОВ «Ім. Шевченка», ФГ ім.Шевченка, ТОВ «Книга Сіті» та ФГ «Вікторія Копитків». Такі дії призвели навіть до втрати врожаю.

За результатами розгляду антирейдерський аграрний штаб спрямує нові заяви скаржників до Головного управління Національної поліції Рівненської області задля долучення їх до кримінального провадження та відповідного реагування.

17.05.2018



Рівне-Ракурс №10 від 17.05.2018p. 
На головну сторінку