Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №864 від 07.06.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Чим замінити побутову хімію

Засіб для полірування меблів

Змішати 1 чашку оливкової олії з половиною чашки лимонного соку і залити в пляшку з розпилювачем. Перед кожним використанням збовтувати. Нанесіть невелику кількість суміші на суху ганчірку і розподіліть по меблях. Іншою ганчірочкою натріть поверхню до блиску.

Освіжувач повітря

Використовувати в туалеті освіжувач означає створювати в повітрі дуже неприємний коктейль зі штучних ароматизаторів і того, що є в повітрі після користування туалетом. Природно очистить повітря хвойна гілочка чи запалена свічка.

Очищувач повітря

Щоб очистити повітря в кімнаті від шкідливих речовин і зробити його свіжим, замість аерозоля можна використати вазони. Окрім того, що вони виробляють кисень, то ще й вбирають шкідливі речовини з повітря. Рекордсмен у цьому плані хлорофітум – він добре вловлює ксилуол, толуол та формальдегіди.

Протигрибковий засіб

Грибок надзвичайно шкідливий для легень і важко виводиться, тому краще заздалегідь починати профілактику. Змішайте 2 чашки води з 3 краплями ефірної олії чайного дерева. Раз на тиждень розпилюйте засіб на стіни і насухо протирайте. Антисептичні властивості олії чайного дерева запобігають появі грибка і цвілі.

Засіб для миття вікон

- Змішайте 3 столові ложки оцту з 2 чашками води і розпиліть на вікна. Для тих, кому не подобається запах, оцет можна замінити лимонним соком, а потім шибку насухо протерти газетою.

- Шибки довше залишатимуться чистими, якщо після миття протерти їх сумішшю з 50 г води, 100 г гліцерину і кількох крапель нашатирного спирту.

Засіб від накипу

У контейнер пральної машини замість порошку засипаємо три пакетики лимонної кислоти (всього 15 г) і вмикаємо режим прання при 90 °С. Можна робити раз на рік, щоб почистити машинку від накипу. Цей спосіб підходить не для всіх пралок, скажімо, не радять його використовувати в пральних машинках з емальованим барабаном, якщо на емалі є тріщинки.

07.06.2018



Рівне-Ракурс №10 від 07.06.2018p. 
На головну сторінку