Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №869 від 13.07.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

У сфері застосування РРО - нові перспективи

Як повідомили в ДПІ у м.Рівному, цього року в обласному центрі суб’єкти господарювання зареєстрували 194  реєстратори розрахункових операцій (РРО). Всього ж, на початок липня 2018 року, на обліку в інспекції перебуває 1607 РРО.

Загалом, використання касових апаратів (РРО) є важливою умовою для детінізації економіки, легалізації фактично отриманих доходів, сплати податків до бюджету, збільшення податкових надходжень. Нещодавно Уряд прийняв два проекти Постанов, які дозволять запровадити інноваційні підходи у сфері РРО. Ініціативи Кабінету Міністрів України щодо впровадження новітніх моделей програмних комплексів, призначених для реєстрації розрахункових операцій, дозволять спростити порядок реєстрації РРО та стимулюватимуть бізнес до використання сучасних ІТ-систем при здійсненні готівкових розрахунків.

Зокрема, проект Постанови «Про проведення пілотного проекту щодо реєстрації та експлуатації новітніх моделей, призначених для реєстрації розрахункових операцій” передбачає вивчення та дослідження новітніх моделей програмно-технічних засобів для здійснення розрахункових операцій.

По завершенню пілотного Проекту буде прийнято рішення щодо доцільності їх впровадження у промислову експлуатацію та подальше застосування підприємцями поруч з традиційними моделями РРО. Тоді для реєстрації розрахунків можна буде використовувати мобільні телефони, планшети, ноутбуки та інші засоби комунікації замість традиційних касових апаратів.

13.07.2018



Рівне-Ракурс №10 від 13.07.2018p. 
На головну сторінку