Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №870 від 20.07.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Четверту сімейну молочну ферму відкрили на Рівненщині

Четверту сімейну молочну ферму відкрили на Рівненщині

Четверту сімейну молочну ферму «Пролісок» відкрили у селі Рачин на Дубенщині. У господарство закупили 10 племінних корів чорно-рябої молочної породи.

Для тварин побудували новий хлів, встановили сучасне обладнання та холодильник. Молоко постачатимуть на місцеві переробні підприємства.

Відкриття сімейної ферми реалізується в рамках великого проекту по створенню мережі сімейних ферм та молочних кооперативів навколо них, який реалізується з 2017 року кластером «Натуральне молоко», за підтримки «УкрМілкІнвест».

Ретельна розробка проекту дозволила швидко досягти практичних результатів, в перспективі планує охопити, окрім Рівненської, Тернопільську та Хмельницьку області. В рамках ініціативи передбачається відкриття 200 молочних ферм та створення сітки кооперативів.

Як працюватиме ця та інші молочні ферми в області, і взагалі про перспективи цього напрямку, обговорили під час круглого столу.

На заході побував Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук.

Він презентував проекти, що діють на Львівщині – «Підвищення конкурентоспроможності молочного сектору в Україні» та «Розвиток молочного бізнесу в Україні». Вони спрямовані на підвищення продуктивності молочного сектору через покращення пасовищ та якості молока із залученням канадських коштів.

«Аналогічні проекти можуть бути поширені і на Рівненщині. Адже, область є аграрною, тому й перспективи розвитку молочних ферм на Рівненщині хороші. Тож згодом регіон може долучитися до даного проекту міжнародної технічної допомоги», - зазначив Роман Ващук.

На переконання заступника голови ОДА Ігоря Тимошенка, відкриття ферм – це лише початок створення в області мережі сімейних господарств і молочних кооперативів навколо них:

«Ферми сприятимуть розвитку молочного скотарства, збільшенню обсягів виробництва молока. Окрім того, це сприятиме зростанню доходів власників особистих селянських господарств та створенню нових робочих місць. Окрім того, обласна адміністрація всіляко сприяє розвитку молочної галузі в області та розвитку підприємництва у сільській місцевості через програми».

Так, прийнята Комплексна програма розвитку агропромислового комплексу Рівненської області на 2018 – 2022 роки, якою передбачається підтримка розвитку молочного скотарства шляхом відшкодування особистим селянським господарствам вартості придбаних доїльних установок вітчизняного виробництва за рахунок коштів з обласного бюджету.

Схвалено Програму розвитку малого і середнього підприємництва у Рівненській області на 2018 – 2020 роки, яка передбачає фінансову підтримку шляхом часткового відшкодування з обласного бюджету відсоткових ставок за кредитами банків, що надаються на реалізацію проектів підприємців.

20.07.2018



Рівне-Ракурс №10 від 20.07.2018p. 
На головну сторінку