Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №870 від 20.07.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

У Рівному впровадять єдину систему розрахунку у транспорті - коли таку створять розробники

У Рівному впровадять єдину систему розрахунку у транспорті - коли таку створять розробники

Знайти оптимальне рішення для втілення у Рівному «електронного квитка» намагалися сьогодні учасники форуму «Впровадження автоматизованоï системи облiку оплати проïзду в мiському пасажирському транспортi». На запрошення мiського голови Рiвного Володимира Хомка своï комплекснi рiшення для нашого мiста презентували 9 компанiй із Украïни, Iзраïлю, Естонiï та Францiï.

Наразі окрім доволі недешевої реалізації проектів, існують також вагомі технічні причини, що втримують їх невідкладне втілення.

- Запровадження у Рівному «єдиного електронного квитка» - неминуче. Альтернативи цьому немає, - наголосив міський голова Рівного Володимир Хомко. – Однак готові рішення для європейських міст, на жаль, не зовсім адаптовані для нас. Потрібен проект, який враховуватиме українську ментальність – як би дивно це не звучало. Я маю на увазі, зокрема, ефективну систему контролю оплати за проїзд. Без неї ми отримаємо масу «зайців» у транспорті і збитки.

- Потрібно враховувати також специфіку громадського транспорту, адже тролейбуси у нас комунальні, а маршрутки – приватні. Оптимальним виходом може стати одночасне створення у Рівному Єдиної транспортної компанії. Непринципово, якої вона буде форми власності - комунальна чи, наприклад, акціонерне товариство. Важливіше, що в цьому разі ми зможемо максимально закрити транспортом найбільш нерентабельні маршрути, компенсувавши ці втрати прибутковими напрямками. В кожному разі, ми б хотіли знайти компанію, яка мала б досвід і запропонувала найоптимальніше рішення. Щоб у бюджеті наступного року ми передбачили кошти на його втілення, - резюмував Володимир Хомко.

20.07.2018



Рівне-Ракурс №10 від 20.07.2018p. 
На головну сторінку