Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №872 від 02.08.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Сергій Рибачок: «Ми забезпечили три сотні комп’ютеризованих робочих місць»

Сергій Рибачок: «Ми забезпечили три сотні комп’ютеризованих робочих місць»

Проект Світового банку «Поліпшення охорони здоров‘я на службі людей» вийшов на нову фазу свого втілення. Першого серпня в приміщенні Рівненської обласної державної адміністрації голова РОДА Олексій Муляренко урочисто вручив керівникам медичних установ Рівненщини сертифікати на нову оргтехніку. У своєму виступі він наголосив на значенні для області проекту Світового банку.

«Далеко не кожна область може похвалитися таким масштабним проектом вартістю в 25 мільйонів доларів, які йдуть в першу чергу на розвиток сільської медицини. Вже розпочались роботи із реконструкції сільських амбулаторій в північних районах Рівненщини. Дуже цінним є і та техніка, що закуповується в рамках реалізації проекту. Так, вже за допомогою новітнього ангеографа врятовано близько п’ятисот життів наших мешканців» - наголосив губернатор.

Автор попросив більше детально прокоментувати передачу оргтехніки керівника групи впровадження проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров‘я на службі людей» Сергія Рибачка.

- Пане Сергію, що Ви сьогодні передаєте?

- Сертифікати на 320 комп‘ютерів та 260 багатофункціональних пристроїв (принтер плюс ксерокс). Вони будуть працювати у двох сотнях медичних закладів первинного рівня. Також, в рамках даної закупівлі придбано програмне забезпечення, серверне обладнання та системи кондиціонування для створення в Рівненській обласній лікарні центру обробки даних людей, що страждають на серцево - судинні хвороби.

- Вартість цієї закупки?

- Близько чотирьохсот тисяч доларів.

- Амбулаторії зможуть користуватися цієї оргтехнікою тільки в рамках вашого проекту?

- Звісно ні. Можна використовувати обладнання і в іншій роботі, яку проводять медичні заклади первинного рівня.

- Наскільки, до нинішньої передачі обладнання амбулаторії Рівненщини, були оснащенні оргтехнікою?

- Рівень комп’ютеризації роботи медичних закладів первинної ланки є дуже слабким. Комп‘ютерів та іншої оргтехніки, без якої сьогодні працювати просто не можливо, в амбулаторіях дуже мало, а та що є здебільшого застаріла. Тому наша техніка дасть змогу створити три сотні нових робочих місць і спростить роботу медичного персоналу, що в свою чергу покращить якість надання медичної допомоги.

02.08.2018Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 02.08.2018p. 
На головну сторінку