Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №874 від 16.08.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс спорту

«Do like Olympians» в «Агатівці»

«Do like Olympians» в «Агатівці»

Днями, в рамках Всеукраїнського проекту Національного олімпійського комітету України «Do like Olympians» («Роби як олімпійці»), відбулася зустріч провідних спортсменок нашого краю з школярами, які відпочивають в дитячому санаторно-оздоровчому комплексі «Агатівка», котрий розташований в с. Симонів Гощанського району.

Зараз тут оздоровлюється кілька сотень дітей, значна частина з яких є гостями нашої області. Для них, і не тільки, була проведена зустріч з майстром спорту України міжнародного класу з дзюдо серед спортсменів з вадами зору, бронзовою призеркою XIV літніх Паралімпійських ігор 2012 року у м. Лондон та XV літніх Паралімпійських ігор 2016 року в м. Ріо-де-Жанейро Юлією Галінською та кандидатом в майстри спорту України з дзюдо, багаторазовою призеркою та переможницею міжнародних турнірів Анною Бойко.

Розпочався захід з церемонії запалення «Олімпійського вогню». Діти разом з вожатими та вихователями урочисто пройшлися центральним майданчиком і під звуки Державного гімну України запалили Олімпійський вогонь та підняли на щоглі Державний прапор та прапор Національного олімпійського комітету України.

Одразу після цього молоді спортсменки провели коротке знайомство з дітьми, після чого пошикували їх у колони і під музичний супровід провели інтенсивну розминку. Оскільки для послідовників бойового мистецтва Дзіґоро Кано дуже важливо правильно розігрітися перед тренуваннями, гості зробили особливий акцент на кардіо вправах та розтяжці. Окрім цього вони провели показовий виступ, під час якого продемонстрували дітям основні елементи боротьби. Відтепер школярі знають що таке іппон, ваза-арі та юко, як правильно проводити кидки і ухилятися від них.

На завершення гості зробили спільне фото з дітьми у стрибку, яке вже встигло стати «візитною карткою» проекту «Do like Olympians».

16.08.2018



Рівне-Ракурс №10 від 16.08.2018p. 
На головну сторінку