Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №874 від 16.08.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Природні засоби, які допоможуть зняти запалення очей

У певні пори року, особливо під час зміни сезонів, очі можуть бути дуже чутливими. Ми пропонуємо кілька порад щодо природних засобів, які допоможуть вам заспокоїти подразнення очей.

Натуральні краплі для очей

Якщо у вас сухі очі і ви потребуєте для зволоження очні краплі, ми рекомендуємо обирати натуральні інгредієнти. Найчастіше використовують траву очанку – лікарську рослину, яка чудово підходить для здоров’я очей.

Якщо ви обираєте очні краплі, що містять кортикостероїди, не використовуйте їх на регулярній основі, тому що в довгостроковій перспективі вони можуть мати згубні побічні ефекти. Дізнайтеся, що саме вам підходить, у розмові з лікарем.

Зволожуйте очі зсередини

Пам’ятайте, що сухість очей – це не тільки зовнішня проблема, яка зникає разом з симптомами. Ми рекомендуємо додати до раціону продукти з високим вмістом здорових жирів:

Лляна, кунжутна, оливкова олія

Горішки

Авокадо

Здоровий вміст жиру в цих продуктах допомагає підживити очі зсередини. Споживайте їх в помірних кількостях і не хвилюйтеся про підрахунок калорій, тому що здорові жири добре засвоюються організмом і можуть навіть допомогти вам підтримувати здорову вагу.

Зменшіть запалення повік

Ваші повіки – дуже чутлива частина обличчя, що може легко стати червоною і запаленою, внаслідок чого з’явиться дискомфорт і свербіж.

Ось простий домашній засіб, який допоможе заспокоїти і зменшити запалення протягом декількох хвилин.

Зробіть чай з ромашкою в пакетиках і помістіть використані чайні пакетики в морозильну камеру. Якщо у вас опухлі повіки, просто витягніть два заморожені чайні пакетики і покладіть їх на заплющені очі на кілька хвилин, поки пакетики ще холодні.

Щоб зробити це правильно, вам слід лягти на спину.

Інший, більш традиційний варіант полягає у використанні скибочки огірка, але свіжого огірка у вас може не бути під рукою в разі потреби.

Лікарські властивості дерева нім (Azadirachta Indica) були відомі в Індії протягом століть, і сьогодні ви легко можете знайти засоби, які виготовляють з цієї рослини, в магазинах здорового харчування або китайських спеціалізованих магазинах. Цей засіб зокрема чудово підходить для зняття сльозливості очей, спричиненої алергією, кон’юнктивітом, почервонінням, роздратуванням і свербінням.

Як слід його використовувати?

У стерильній ємності розбавте краплю ефірної олії німу кількома столовими ложками очищеної води. Добре перемішайте цю суміш.

Опустіть у розчин два ватяні диски і покладіть їх на заплющені очі. Залиште на 10-15 хвилин.

Ви можете робити це один раз або два рази на день, поки не відчуєте полегшення.

Уникайте токсичного макіяжу

Чи знаєте ви, що макіяж, який ви наносите щодня, може містити інгредієнти, які погано впливають на здоров’я? Зокрема, те, що ви наносите на повіки і вії, може засвоюватися організмом через очі, не кажучи вже про роздратування, яке вони можуть викликати зовні.

Принаймні, тоді, коли ваші очі роздратовані, слід уникати підводки для очей, туші для вій та тіней для повік. Але якщо ви не хочете виходити зовсім без макіяжу, зробіть вибір на користь природних варіантів, які доступні на ринку сьогодні. Вони не містять жодних важких металів і парабенів, що позначено на упаковці.

Щоб видалити макіяж з очей, не варто використовувати хімічні засоби – просто занурте паперовий рушник або ватний тампон в мигдальну або оливкову олію.

16.08.2018



Рівне-Ракурс №10 від 16.08.2018p. 
На головну сторінку