Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №875 від 23.08.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

«Гроші підуть за пацієнтом» у 29 медзакладів Рівненщини

«Гроші підуть за пацієнтом» у 29 медзакладів Рівненщини

Ще 25 медзакладів Рівненської області з жовтня перейдуть на нове фінансування. Це заклади, що надають послуги первинної медичної допомоги і які підписали договори із Національною службою здоров’я України під час «другої хвилі».

Тож ці клініки одержать гроші відповідно до кількості пацієнтів, які підписали декларації з лікарями цих закладів. Тобто будуть отримувати пряме фінансування за надані послуги з держбюджету.

Нагадаємо, «піонерами» медреформи в області стало чотири медзаклади. Це комунальні некомерційні районні центри первинної медико-санітарної допомоги – Рівненський, Здолбунівський, Гощанський та Зарічненський.

«Цього разу до нового механізму фінансування приєдналися заклади майже з усіх районів Рівненщини. Приємною несподіванкою стало й те, що контракти з Національною службою здоров’я уклали 2 приватні клініки Костополя. У закладах розробили чіткий перелік медичних послуг, які покриваються Національною службою здоров’я, тож їх можна отримати безкоштовно», - розповіла заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко.

Таким чином, зазначає Світлана Богатирчук-Кривко, вже 29 медичних закладів Рівненщини працюють з Національною службою здоров’я. Інші заклади, що надають первинну медичну допомогу, повинні підписати договори з НСЗУ до кінця 2018 року і перейти на принцип «кошти йдуть за пацієнтом». Точну дату «третьої хвилі» укладання договорів Нацслужба здоров’я оголосить найближчим часом.

23.08.2018



Рівне-Ракурс №10 від 23.08.2018p. 
На головну сторінку