Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №877 від 06.09.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

У Сарнах запрацював один з найбільших в області інклюзивно-ресурсних центрів

У місті Сарни запрацював інклюзивно-ресурсний центр.

На Рівненщині це вже третій такий заклад, де діти з особливими освітніми потребами можуть отримувати корекційно-розвиткові послуги.

Особливих учнів з початком навчального року привітав голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко.

«Важливо, що усі першачки цього року пішли в нову українську школу, а це не лише нові меблі, а й нова філософія навчання. Крім того, надзвичайно актуально, що цього року держава почала впроваджувати один з найважливіших напрямків освіти – інклюзію. Тільки наприкінці минулого року ми з дружиною Президента Мариною Порошенко підписували меморандум про співпрацю і вже сьогодні разом з вами маємо можливість відкривати вже третій інклюзивно-ресурсний центр», - зазначив керівник області.

За словами Олексія Муляренка, цього року на Рівненщині заплановано відкрити 20 таких центрів, а протягом двох років – 33. 

Інклюзивно-ресурсний центр знаходиться у приміщенні районного будинку дітей та молоді та має 6 окремих кабінетів і зал для очікування. Заклад забезпечений комп’ютерною технікою, дитячими меблями, дидактичними та наочними матеріалами. А місцева художниця Тетяна Басюк креативно оздобила приміщення яскравими малюнками.

Відтак, 1370 дітей Сарненщини мають можливість навчатися з корекційними педагогами. Це логопеди, сурдопедагог, олігофренопедагог, вчителі лікувальної фізкультури та психологи.

«В нашому центрі діткам від 2 до 18 років допомагатимуть розвиватися, адаптуватися та соціалізуватися. Центр такого рівня чекали не тільки ми, а й багато батьків і дітей. Адже наші фахівці працюють за найсучаснішими методиками», - розповіла директорка закладу Людмила Свінціонік.

Мама 9-річного Назара Наталія Леончик розповіла, що ще не так давно мусила долати сотні кілометрів, аби отримати необхідні послуги фахівця-педагога для своєї особливої дитини.

«Ми від імені батьків району дякуємо керівництву області та району, а особливо - дружині Президента Марині Порошенко. Тепер ми маємо таку потрібну нам сучасну установу в нашому місті», - зауважила жінка.

Нагадаємо, на облаштування центру витратили 540 тисяч гривень з районного бюджету та 180 тисяч - з обласного.

06.09.2018



Рівне-Ракурс №10 від 06.09.2018p. 
На головну сторінку