Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №877 від 06.09.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Музична школа у Сарнах запрацювала після масштабних змін

Півтисячі дітей опановуватимуть мистецтво гри у реконструйованій музичній школі, що у Сарнах.

Заклад відкрили на початку навчального року.

Таку подію директор школи Дмитро Августовський називає великим святом для юних музикантів та їхніх педагогів. Адже заклад відкрили понад 60 років тому, і досі таких масштабних змін будівля не знала:

«Це чи єдина музична школа в Україні, що майже практично заново побудована цього року. Тут реставрували головний корпус, звели другий поверх. Завдяки цьому вдалося збільшити можливості закладу. А це додаткові 9 класів, велика та простора актова зала. Облаштували тут і внутрішні вбиральні, побудували електрокотельню, закупили й меблі. А головною окрасою музичного залу став білий рояль».

Керівник області вручив директору школи сертифікат на ноутбук, що буде використовуватися під час навчання.

Сарненська музична школа – перша на рівненському Поліссі і четверта в області. Окрім центрального корпусу, заклад має ще кілька філіалів в селах. Загалом тут працює 40 вчителів, які проводять уроки у різних відділеннях – теоретичний, фортепіанний, струнно-щипковий, струнно-смичковий, народний та духовий.

Вихованці школи беруть участь у різних мистецьких подіях країни та області, а випускники викладають у музичних закладах України, займаються концертною діяльність в різних країнах.

Загальна вартість реконструкції – 7,62 млн.грн., з них 5,4 млн.грн - з державного бюджету, решта – з районного.

06.09.2018



Рівне-Ракурс №10 від 06.09.2018p. 
На головну сторінку