Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №879 від 20.09.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як почистити диван від плям

Як почистити диван від плям

Навіть найдорожчий і якісний диван з суперміцною і стійкою до забруднень оббивкою рано чи пізно забрудниться. І не важливо, за яких обставин і з чиєї вини це станеться. Питання в іншому: як усунути ті чи інші плями, як почистити диван в домашніх умовах дійсно ефективно?

Почнемо ми з варіантів усунення самих банальних забруднень, поступово «опускаючись» до більш складних. І так:

Від пилу

Всі дивани з часом поглинають пил, і не важливо, яка у них оббивка. Однак виріб, оббитий такими матеріалами, як флок, шеніл, велюр і рогожка буде вбирати в себе пил набагато швидше й інтенсивніше, ніж інші. Тому, якщо ви візуально бачите, що диван запорошений, або ж під час сидіння на ньому починаєте чхати і чесати ніс, однозначно прийшов час чищення. Відзначимо, що навіть якщо ви вважаєте свій диван чистим, раз на рік його необхідно «звільняти» від пилу, щоб не «нагородити» себе або когось із своїх близьких алергією.

Чистка пилососом

Якщо у вашого пилососа є спеціальна насадка для меблів - тим краще. Використовуйте її. Якщо немає - використовуйте стандартну для підлоги. Проходьте щіткою по кожному сантиметру простору вашого дивана, особливу увагу приділяйте кутовим місцям. Щітка там не пройде, і якщо у вас немає спеціальної кутової насадки, ретельно пройдіться там шлангом пилососа. Під час чистки зробіть потужність пилососа максимальною: так ви зумієте «витягти» з дивана найбільшу кількість пилу.

Така чистка відбувається порівняно швидко, а тому рекомендується проводити її кожен місяць, щоб взагалі не знати, що таке пил.

Вибивання

Якщо ви шукаєте спосіб, як швидко почистити диван, то даний вам навряд чи підійде, адже він довший, але зате ефективний. Для нього вам знадобиться власне, сама вибивачка, а також якесь старе простирадло, яке потім буде не шкода викинути. Його потрібно зробити вологим (саме вологим, а не мокрим) і повністю застелити всю поверхню дивана. А потім почати вибивати. Такий спосіб дозволить добре почистити диван, перешкоджаючи поширенню пилу по квартирі або будинку.

Від бруду

Ваш пес після прогулянки застрибнув на диван з брудними лапами, або ж ви не встежили за малюком, як тільки повернулися з вулиці, і він залишив на м’якому виробі відмітини підошвами свого взуття? Не біда! Почистити такі види забруднень - простіше простого. Для цього ми робимо розчин з води і шампуню, додаємо туди 10 крапель нашатирю. Наносимо суміш на пляму, залишаємо на 5-10 хвилин, а потім промокаємо чистою губкою, змоченою в теплій воді до тих пір, поки місце перестане бути мильним. Ось побачите: бруд зникне у вас на очах без зайвих зусиль.

Від запаху

Неприємно пахне диван - дискомфорт для всіх членів сім’ї. Для того, щоб позбавити його від ароматів, вам необхідно придбати ... наповнювач для котячого туалету. Або запозичити його у свого чотириногого улюбленця. Гарненько розсипте його, не шкодуючи, по всій поверхні дивана, залиште на півгодини-годину. Цього часу буде досить, щоб наповнювач ввібрав неприємний запах. Потім викиньте гранули, а диван гарненько пропилесосьте.

Ще один хороший спосіб - це провітрювання. Але він довший і малоефективний, якщо запах досить стійкий.

Від сечі

Неприємна проблема, і дуже актуальна, якщо в будинку є маленька дитина або ж цуценя. Сеча страшна в першу чергу не плямою, а запахом, який надійно «вкорінюється» в дивані. Якщо з вашим м’яким виробом трапилася така біда, перш за все, висушіть пляму. Найкраще феном, на крайній випадок - рушником. Далі обробіть поверхню розчином шампуню і води, знову висушіть. Потім зробіть слабкий розчин марганцівки блідо-рожевого кольору: за допомогою нього ви проведете дезінфекцію виробу. Змивати такий розчин не потрібно. Звичайно, якщо у вас білий диван, від марганцівки слід відмовитися.

Від крові

Якщо пляма свіжа, поспішіть видалити її за допомогою губки і холодної води, без застосування будь-яких миючих засобів. Якщо диван світлий, в воду додамо столову ложку оцту, протремо, промиємо водою, а потім нанесемо мильний розчин, залишивши його хвилин на 5, після чого змиємо. Після такої «терапії» від плями крові не повинно залишитися і сліду. Якщо ж кров на дивані вже давно, то тут можна спробувати наступні способи:

- Розчинити в склянці води таблетку аспірину і, змочивши в такій рідині ватний диск, протерти пляму;

- У літрі холодної води розчинити столову ложку солі, просочити нею забруднену ділянку, залишити на годину. Потім гарненько потерти пляму жорсткою тканиною, змоченою в цьому ж розчині.

Від жиру

Масну пляму оперативно засипаємо крохмалем, сіллю або содою, залишаємо на кілька хвилин. Після цього затираємо м’якою губкою, яку попередньо змочують у засобі для миття посуду. Через 15 хвилин змиваємо все це звичайною водою.

Від вина

Якщо ви тільки що пролили вино, відразу ж ретельно промокніть (але не розтирайте!) пляму серветкою, щоб вона не розтіклася по оббивці. Потім засипте її сіллю, щоб вона увібрала в себе всю зайву вологу. Залиште на 15 хвилин. По закінченні часу сіль видаляємо щіткою, пляму протираємо серветкою, змоченою в спирті або горілці. Щоб уникнути розводів, вже підсохле місце намильте, а потім пройдіться щіткою.

Від жувальної гумки

Що-що, а жуйку видалити, та ще й з дивана, не так просто. Прибрати її можна, тільки коли вона затвердіє. І якщо одяг з жуйкою можна покласти в морозилку, то з диваном, на жаль, таку маніпуляцію не провернеш. Тому дістаємо з морозильної камери лід і прикладаємо кубики до застигання гумки. Всього на це у вас піде десь 2-3 кубика. Коли ви відчуваєте, що жуйка застигла, оперативно, поки вона не розм’якшилася знову, знімаємо її тупим боком ножа. На завершення проводимо по поверхні дивана вологою губкою або серветкою.каркасные дома строительство услуги, mail в казани | Смотрите http://www.thesmarketing.pro seo продвижение стоимость.

20.09.2018



Рівне-Ракурс №10 від 20.09.2018p. 
На головну сторінку