Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №879 від 20.09.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Як впоратися з алергією без ліків?

Забитий ніс, що червоніють очі, утруднене дихання - все це прояви алергії. Приємного мало, особливо у весняно-літній період, коли, здавалося б, треба радіти запахів і цвітінню навколо. Хочете дізнатися, як забути про алергію і при цьому не напихати себе ліками? Розповідаємо далі!

Кілька слів про алергію

Якщо не вдаватися в медичні терміни і не напускати на себе при цьому розумний вигляд (чого ми, зрозуміло, не робимо), алергію можна описати як процес, коли організм захищається від зовнішніх «ворогів», таких як трави, пилку, вовни, побутової хімії, продуктів і так далі. Алергія - явище багатогранне і може виникнути на що завгодно, при цьому, за словами вчених, в розвинених країнах алергіків більше, ніж в якому-небудь глухому куточку світу. Причиною тому мінімум паразитів в цивілізованих країнах. Імунній системі не доводиться боротися, так що вона «винаходить» собі роботу, тобто провокує алергію.

6 способів перемогти алергію без ліків

Найпростіше випити пігулку цетрину https://medpravda.com.ua/preparat/tsetrin

Але ж ми шукаємо способи без ліків.

1. Накладіть табу на молочні та глютен-вмісні продукти. Сенс заборони в тому, що молоко важко засвоюється через молочного білка в своєму складі. Якщо не відбулося його природного розщеплення на окремі частинки, імунітет включає сигнал «небезпечно» і починається алергія (або посилюється вже існуюча непереносимість пилку, трави та ін.). Але варто відмовитися від молочних продуктів, як поліпшення самопочуття на обличчя (і інші частини тіла теж). Схожа ситуація з глютеном і іншими нестерпними (в тому числі приховано) продуктами. Важливо розібратися, яку їжу ваш організм відмовляється сприймати, адже доведено, що харчова алергія тісно пов'язана з іншими її видами. Щоб перевірити, чи дійсно у вас є алергія на глютен і молоко, виключіть їх на місяць-півтора зі свого меню, а потім поступово вводите в раціон знову і протягом доби спостерігайте за своїми відчуттями якщо не з'являться болі голови і в животі, втома, підвищений пульс, свербіж, значить з вами все в порядку. Якщо ж симптоми присутні, на період загострення алергії виключіть провокатори нездоров'я повністю, а потім їжте їх без фанатизму.

2. Підтримуйте здоров'я за допомогою вітаміну С. Щоденна доза цього потужного антиоксиданту не тільки зводить нанівець алергічні реакції або полегшує їх, але і розріджує кров. Наприклад, якщо ви любите спорт під відкритим небом, зробити подих нормальним за рахунок поліпшення кровотоку допоможе 1 г вітаміну С (приймати краще за півгодини-годину до тренування). У сезон алергії дорослим можна рекомендувати приймати 1-2 г в день під час їжі (розділіть на кілька раз).

3. Насичуйте організм магнієм. Цей елемент - незамінний помічник імунітету, тому якщо його недостатньо, організм ослаблений. Магній розслабляє м'язи, роблячи дихання більш вільним. Перед сном досить прийняти 300 мг магнію, щоб допомогти собі відновитися.

4. Їжте ананаси: вони містить бромелайн - ензим, який розщеплює глютен і білки молока так, як це потрібно для організму. Особливо посмакуйте серцевину ананаса, адже в ній бромелайну найбільше.

5. Пам'ятайте про продукти, що містять омега-3 - вони є будівельниками клітин всередині тіла, а також захисниками її оболонки. Нерідко алергія виникає через надчутливості клітин і стоншування оболонки, а чим міцніше остання, тим менше проявляються симптоми алергії. У добу необхідно з'їдати хороший шматок лососевих, скумбрії або оселедця. Позитивно позначаться на самопочутті масла в меню: рапсова (холодний віджим) і льняне. Не завадить підкріпити себе волоськими горіхами. Рекомендація хороша тільки в тому випадку, якщо у вас немає алергії на перераховані продукти.

6. Пийте мінімум 1,5 літа води в день, щоб очищатися від токсинів і інших що скупчилися в організмі «відходів». Не обов'язково випивати відразу левову частку води. Краще пийте менше і частіше. До слова, з пляшки вода п'ється легше, ніж з склянок і кухлів, так що наповнюйте пляшку і очищайтеся з користю для тіла. Будьте здорові!

20.09.2018



Рівне-Ракурс №10 від 20.09.2018p. 
На головну сторінку