Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №879 від 21.09.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс мандрівника

Який тур краще купувати - гарячий тур по акції або заздалегідь, з раннього бронювання?

Все залежить від ваших можливостей, переваг, мобільності, наявності віз, а також від дат туру, країни і т.п.

Горящие туры зазвичай бувають на найпопулярніші туристичні напрямки, однак якщо вас цікавить конкретна країна і тим більше конкретні дати і готель, то гарячих турів можна і не дочекатися. Наприклад, гарячих турів може не бути в високий сезон або перед святами - новорічними, травневими - оскільки всі тури і так вже розкупили і ви ризикуєте залишитися без путівки.

Якщо ви хочете 100-відсотково виїхати в свята або влітку в розпал сезону - то бронюйте тур заздалегідь. Так у вас буде можливість вибрати будь-який готель (а не тільки той, який буде в гарячих), визначитися з датами і не поспішаючи зробити візи, якщо це візова країна.

Гарячі тури зазвичай дешевше, але і це правило не 100-відсотково. Іноді з раннього бронювання можна заощадити від 20 до 40%, що вийде приблизно так само, як і на гарячому турі (в цьому випадку чим раніше забронювати тур, тим більше буде економія, купувати тури по ранньому бронюванню можна за півроку до поїздки). З іншого боку, під час акцій у продажу можуть з'явитися вже дуже привабливі пропозиції, наприклад, автобусні тури від 1000 гривень (в 2 або 3 рази дешевше, ніж зазвичай), путівки на море від 300 доларів і т.п. Але за такими турами потрібно «пополювати» - виконати умови акції, першим прибігти в офіс і викупити цей тур. Але головне - потрібно швидко зібратися і виїжджати в найближчі дні.

Гарячі тури зручні тим, хто готовий виїхати хоч завтра, у кого вільний графік роботи або хто може без проблем домовитися про відпустку буквально за 1 день. А ось якщо вам доводиться планувати відпустку заздалегідь - краще вибрати тури по ранньому бронюванню.

Ще є нюанси з візою. У ті країни, куди віза потрібна (ознайомтеся зі списком візових і безвізових країн на 2014 рік), її доведеться оформляти протягом декількох днів, а то і цілого тижня. А якщо гарячий тур вимагає вильоту вже завтра? Тому гарячі тури підходять не тільки для мобільних туристів, а й для тих, у кого є, наприклад, мультишенген. Також без проблем можна купувати гарячі тури в безвізові країни.

Крім усього, акції гарячі тури (по Бамбарбія) мають деякі обмеження (які компенсуються їх надзвичайно низькою ціною) - вони розраховані на двох осіб, тобто якщо ви збираєтеся подорожувати в поодинці, то вам доведеться або шукати попутника, або платити за двох. Акційні тури не розраховані на дітей до 2-х років. Тому якщо ви їдете з маленькою дитиною або великою компанією, краще бронювати тур заздалегідь - так як місць в акційному турі може не виявитися для трьох і більше осіб.

Що стосується вибору готелів і транспорту, то у гарячих турів такої можливості немає: ви можете лише подивитися, в який готель і категорію номерів пропонується путівка, який включений транспорт і вже на основі цієї інформації вирішити, купувати вам цей тур чи ні. Вибрати готель або транспорт по своєму смаку ви не зможете - доведеться брати те, що є в продажу в даний час. А якщо купувати тур заздалегідь, то менеджери наших агентств врахують всі ваші побажання щодо готелю, категорії номерів, харчування, дати виїзду і т.п.

Екзотичні (рідкісні) напрямки. Як правило, гарячих турів на рідкісні туристичні напрямки (типу подорожі на Північний полюс або в джунглі Амазонки) не буває. Такі тури потрібно прораховувати індивідуально і бронювати заздалегідь. Ну а якщо ви готові задовольнятися Туреччиною, Грецією, Арабськими Еміратами, Єгиптом або європейськими пам'ятками і при цьому бажаєте істотно заощадити, отримуючи високу якість послуг - сміливо шукайте гарячі тури: не сьогодні, так завтра ваша заповітна путівка з'явиться в нашому списку!

Вдалих вам подорожей!

21.09.2018



Рівне-Ракурс №10 від 21.09.2018p. 
На головну сторінку