№880 від 27.09.2018p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Причини будь-якого висипання на шкірі можуть бути найрізноманітнішими. Якщо в доньки читачки вже минув вік статевого дозрівання, то, можливо, періодична поява прищів пов’язана з надмірним вживанням солодощів, стафілококовим ураженням чи навіть загальним ослабленням організму, його захисних властивостей. Звісно, насамперед варто все ж таки звернутися до дерматолога й встановити причину проблеми. Дуже часто гнійні прищі з’являються не тільки на обличчі, а й на спині, верхній частині грудей. Причому, це буває не лише в осіб підліткового чи молодого віку, а й у літніх людей.
Крім того, як показує досвід, організм людей з рясними висипаннями на шкірі зашлакований, отруєний токсинами. Тому потрібно звільнити його від них, змінити харчування, перейти на овочі, фрукти тощо. У цьому разі ефективно діє відвар петрушки й маски з неї. Подрібнений корінь петрушки (100 г) варити в 0,5 л молока протягом 10 хв. Процідити, додати у відвар мед до смаку й випити невеликими порціями протягом дня. Розварені корені перетерти на кашку й робити з них маски на попередньо очищену шкіру обличчя.
Вранці обов’язково випити чайну ложку маслинової олії, а невдовзі кілька ковтків трав’яного відвару: змішати подрібнені корені солодки голої, лопуха, аїру, дивосилу (по 30 г), квітів ромашки (10 г), цикорію (20 г). Одну столову ложку суміші залити склянкою окропу й витримати 10 хв на слабкому вогні. Процідити, випити протягом дня.
Також народна медицина в разі шкірних проблем рекомендує вживати гарбузове насіння, бо воно містить цинк – елемент, від якого залежить стан шкіри, ріст волосся, міцність нігтів. Цинк міститься в таких продуктах: устрицях, пшеничних висівках, пророслих зернах пшениці, гарбузовому та соняшниковому насінні, майже в усіх видах грибів, яловичій печінці, більшості сортів риби, м’ясі кроля та курчати, пшеничному борошні грубого помелу, яєчних жовтках, вівсі, ячмені, какао, сої, сочевиці, горіхах, сухих дріжджах, у корені кульбаби, дивосилу, траві фіалки триколірної.
Рецепт для поповнення організму цинком: ретельно подрібнити й змішати очищене гарбузове насіння, шкаралупу білих домашніх яєць (по 100 г). Додати сметани й меду (по 100 г), усе перемішати. Смаком ці «ліки» нагадують халву. Вживати 3-5 разів на день невеликими порціями. Зберігати в холодильнику.
27.09.2018 |
Рівне-Ракурс №10 від 27.09.2018p. На головну сторінку |