Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №881 від 04.10.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Україна й надалі зміцнюватиме стратегічне партнерство з Польщею у впровадженні ключових реформ, – Геннадій Зубко

Україна й надалі зміцнюватиме стратегічне партнерство з Польщею у впровадженні ключових реформ, – Геннадій Зубко

Україна та Польща тісно співпрацюють у двох реформах – децентралізації і енергоефективності. Це питання транскордонного співробітництва, розвитку Карпатського регіону та гірських територій, інфраструктури, підсилення громад, залучення інвестицій, реалізації енергоефективних проектів тощо. Тож, переконаний, що у наших країн є перспективне майбутнє з реалізації спільних проектів. Про це під час спілкування з польськими журналістами заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Досвід Польщі, яка за кілька років зменшила своє енергоспоживання практично удвічі, є дуже корисним для України. Ми вже розпочали співпрацю з польською асоціацією енергоаудиторів, яка спільно з Урядом Німеччини допомагає нам у створенні інституту енергоаудиторів. Ми сьогодні практично повністю імплементували 31 і частково 27 Директив ЄС з енергоефективності, що дозволяє нам рухатися в напрямку енергомодернізації як житлового сектору, так і комунальних підприємств», – зазначив Геннадій Зубко.

За словами урядовця, в Україні запускається Фонд енергоефективності, ідентичний польському з модернізації житлового сектору. «Україну відвідував директор польського фонду енергоефективності, який поділився досвідом щодо макроекономічного впливу від роботи фонду не тільки на зменшення енергоспоживання, а й на розвиток малого і середнього бізнесу та економіки країни в цілому. Тож, на мою думку, наразі сфера енергоефективності в Україні є величезним кластером для інвестицій, яка користується високим попитом і маржинальністю», – розповів Геннадій Зубко.

«У нас дуже багато спільних питань і актуальних тем для співпраці. Україна й надалі зміцнюватиме стратегічне партнерство з Польщею у впровадженні ключових реформ», – наголосив урядовець.

04.10.2018



Рівне-Ракурс №10 від 04.10.2018p. 
На головну сторінку